Kolumni
11.05.2009

Utupaikalla: Kissa-koira-akselin ei-ismistinen kritiikki

Tarkkasilmäiset todistavat näillä tienoin kopulaatiota. Runoilija ja yhteiskuntatieteskelijä vapauttavat nuijapäänsä vuoroviikoin.

Ismismi on mahdoton näkemys. Tämän asiain tolan käsittäneitä ei tulisi vastaisuudessa nimittää ei-ististeiksi. Onhan niin, että suljetut järjestelmät, kuten ismit, ovat empiirisesti mahdottomia.
Se siitä. Seuraavaksi ette saa tutustua minuun.

Minä tarvitsen veganismin, sillä Marx ei tee eroa porkkanoiden ja maksan välillä. Kasvihuonetomaatteja vastustan ekologismilla, joka on kuitenkin sosiaalisesti impotentti, mitä korjaan etabloitumista ehkäisevällä anarkofeminismillä sekä tulevaisuuteen suuntautuneella transhumanismilla.
Fasistin tavatessani otan käyttöön antifasismin, rasismin sattuessa rikon antirasismin lasin, uusliberalismiin suhtaudun sosialistisesti, militarismiin pasifistisesti ja nationalismiin globalistisesti. Ateismiin ja teismiin vastaan agnostisismilla.
Joko luulette tuntevanne minut?

Kumoan supernaturalismin ja dualismin realistisin argumentein, mutta en tyydy antroposentrismiin, vaan edellytän post-humanismia. Väärinkäsitysten välttämiseksi korostan, että en toki sitoudu naivistiseen positivismiin tai popularistiseen representationalismiin vaan, mitä tulee kompleksisuuteen, sensitivismiin.
Tekijänoikeuksia halveksun piratistisesti, mutta miksi kutsutaan sellaista henkilöä, jonka mielestä edustuksellinen demokratia on huono järjestelmä? Anti-representativistiksiko? Sitä, että kannatan suorempaa demokratiaa, voisin nimittää direktismiksi, jos jostain syystä haluaisin, tai e-demokratismiksi, mikäli katsoisin tarpeelliseksi mennä yksityiskohtiin. Siinä tapauksessa tekisin vielä hienosäätöä supermajoritismin ja transparentistisen byrokratismin avulla.
Rakastan intohimoisesti henkilöä, jota valtion koneisto nimittelee naiseksi. Tällä perusteella minua voisi epäillä heteroseksualismista, mutta en oikeastaan pidä elämänkumppanini passisukupuolta erityisen merkittävänä seikkana, joten ehkäpä parempi määritelmä olisi queeristi.
Pidän koirista, jäätelöstä ja kesästä, mutta en erityisemmin kissoista, artisokansydämistä tai talvesta. Jätän näiden yksityiskohtien kategorisoimisen teidän huoleksenne.

Teksti: Sami Torssonen

Turun ylioppilaslehti 9/2009 (8.5.)