Mielipiteet
09.04.2019

Ylioppilaskunnalta: #siksiäänestän vai äänestänkö?

Teksti:
Otto Elomäki

Nuoret eivät äänestä. Viime eduskuntavaaleissa 18–24-vuotiaista vain vajaa puolet käytti äänioikeuttaan.

55–69-vuotiaista vastaava luku on 80%. Ei siis ihme, että eduskunnan keski-ikä on 51 vuotta. Tilanne europarlamenttivaaleissa on vieläkin heikompi sillä, vain 10% nuorista äänesti vuonna 2014.

Miksi nuorten äänestämättömyys on huolestuttavaa? Vaikka kuinka kerääntyisimme turuille ja toreille mieltä osoittamaan, jää vaikutusvaltamme hyvin pieneksi jos emme saa itseämme ja ystäviämme liikkeelle äänestyspäivänä.

Vaikka et olisi aivan parasta mahdollista omaa ehdokasta löytänyt, muista, että jokainen käyttämättä jätetty ääni, nostaa käytetyn äänen vaikutusvaltaa. Eli jos jätät äänestämättä, voi joku sinun kanssasi vastakkaista mielipidettä edustava ehdokas päästä läpi.

Itse aion äänestää kaikissa vaaleissa, joissa minulla on äänioikeus. Aion myös kannustaa kaikkia ystäviäni ja tuttujani äänestämään, jotta meillä olisi parlamentti, joka oikeasti edustaa koko Suomen mielipidettä, oli se mielipide mikä tahansa.

Tuodaan nuorten ääni kuuluviin. Äänestä ja ota kaverisikin mukaan äänestämään. Käyttäkäämme meille kaikille kuuluvaa valtaa!

Otto Elomäki
TYYn hallituksen kunnallispoliittinen vastaava