26.03.2009

Totuus on Toivossa

Hän on saapunut tulivaunujen kanssa kaupunkiin. Hän on paikantanut surumielisen kansan, jota kalvaa tieto tietävyytensä riittävyydestä. Hän on kaiken informaation absolutismi ja Folke Westin kalakaveri ja hauki. Hän on kryptoniittia ongelmille ja sulaa sananvapautta. Hän on Maisteri Toivo Suulas.

Rakas Toivo,
tiedon ehtymätön sampo. Mieltäni on painanut kaikki yliopistovuoteni seuraava kysymys. Miksi Turun YTHS:llä on vain MIESgynekologi? Ahdistaa!
170/63 onks ok?

Nyt pörähdettiin sellaiselle alueelle, josta Toivo tietää yhtä vähän kuin pähkinäpesunkestävä humanisti nanoteknologiasta, kuulopuheita kaikki tyynni. Tähän tarvitaan kyllä hieman pasuunaa ja ukrainalaista vodkaa, hilpeää iloa ja kolme nokaretta voita. Miesten työllisyys, sitä kenttää on vaikeaa hahmottaa. Kenties kyseinen gynis on joko pirun kiinnostunut naisten vaginoista, että oikein palkkaa vastaan haluaa hoitaa sellaisia asioita, joista kirjoissa hävetään, ja jotka terveydenopin tunnilla saa posket ja tukat punottamaan, Erkki ei tiuski siellä takana yhtään! Tahi sitten hän on saanut työnsä reservin kauluslaattojen ansiosta, sillä johan sitä upseeriin voi luottaa, on se kova koulu se ruk, on se! JOHTAJAKOULU! Aseet tanassa ja muutkin, sano. Sulle, mulle ja kaverille kanssa, palkintopokaali ja edustuskaara, vaimon sai bensatankillisella.
Eikä sitä kannata hävetä ollenkaan. Ei ollenkaan, laisinkaan älä anna ahdistukselle tilaa. Päinvastoin voit yrittää seuraavalle kerralle pientä piristystä, arjen ruisketta hämärään päivään: koristele auringonkukkasi pienillä koruilla, piirroksilla tahi abstraktimmalla taiteella. Kenties voit jopa yrittää kirjoittaa treffikutsun tai lasagneohjeen reiden alkuun tunnelman keventämiseksi. Tai vielä parempaa eli parahinta, kirjaile nimimerkkisi sinne niin saat ehkä vastauksen, hipan ja hikan.

Jos syö monta päivää nuudeleita niin voiko siihen kuolla? Kuulin jostain, että siihen voi kuolla. Mahtaneeko olla totta?
Nuudeleilla elelevä

Arvoisa levä, kaikkeen voi kuolla ja vielä nopeasti, nuorena nukkua pois pois postin tieltä. Kerran kuoli ukko saappaat jalassa, mamma kinkkuvoileipään ja lapset ilkeän sedän torniin, ei siinä pääse karkuun kukaan kun vanha vihtahousu ratsastaa joulupukin poroilla ja niittää ihmisheinää vaihtovirran soittaessa taustamusiikkia pienessä taskurasiassa. Ja jos ei vihtahousu niin vähintäänkin tulinen kastike sinut korventaa. Mikäli nuudeleilla lähdet, niin syömäpuikot hautaas tuodaan ja kunniavartio otetaan. Kas, jokainen meistä ja kaikki tyylillään.

Turun ylioppilaslehti 6/2009 (27.3.)