26.02.2009

Totuus on Toivossa

Hän on saapunut tulivaunujen kanssa kaupunkiin. Hän on paikantanut surumielisen kansan, jota kalvaa tieto tietävyytensä riittävyydestä. Hän on kaiken informaation absolutismi ja Folke Westin kalakaveri ja hauki. Hän on kryptoniittia ongelmille ja sulaa sananvapautta. Hän on Maisteri Toivo Suulas.

Hei! Minulla on joka kevät sama ongelma. Muuan Pertsa Kuusankoskelta alkaa lähettää minulle tekstiviestejä, joiden sisältö on usein "Moi, mit siul kuuluu?". En ymmärrä, mistä hän on saanut numeroni, koska en tunne koko miestä. Joka kevät teen hänelle ystävällisesti selväksi, etten ole se Susa, jota hän tavoittelee, mutta aina hän viestittelee minulle uudelleen ja uudelleen aina kevään koittaessa. Kaverista ei ole sinänsä harmia, mutta onhan se nyt ihme kun ei aikuinen mies usko. Voitko Toivo kertoa mitä tehdä?
Ei se Susa

Tällaisia ongelmallisia pikku perunoita vartenhan meillä on piakkoin LEX Nokia. Katsos, lippalakki päähän, ranteet löysiksi ja yritystä perustamaan. Perustettuasi yrityksen nimeät itsesi sen toimitusjohtajaksi ja sen jälkeen palkkaat (minipalkalla, muista, minimipalkalla) itsesi myös työntekijäksi. Tämän jälkeen toimitusjohtajan päätöksellä päätät urkkia työntekijääsi eli itseäsi. Hommaat teletiedot, onhan sinulla siihen oikeus, olethan valittu tasavallan selkärankakorva, valvot yhteiskuntamme etuja kun poliisi pii-paa ei siihen enää pysty. Loppuu Pertsallakin soittelut kun lähetät hänelle takaisin vihaista sähköpostia ja esiinnyt puhelinmyyjänä ja tunget postiluukusta ruokasoodaa ja vettä. Kyllä siinä usko alkaa rapistua, tarvitaan vain talkoot. Ollos siis huoleton, Toivos valveil on.

Annapa Toivo mulle joku lukuvinkki. Laskentatoimen kurssikirjoja en jaksa enää selailla ja venäläiset klassikot ei kiinnosta.
Tylsistynyt

Mitäs tähän ihmeempiä virkkomaan ja tapettia taputtamaan, ei muuta kuin uutta yliopistolakia sylin täydeltä ahmimaan. Siinä hammas lohkeaa ja kipu kiivaana puskee ohimolohkossa kuin entisen talon isäntä tanssiaisissa. Tuskasi tulee olemaan valtava, mutta lopulta kaikki päättyy hyvin ja näet valon, millaisen, sitä en voi vielä sinulle kertoa (yrityssalaisuus). Anna sanojen ja merkkien viedä, souda vastatuuleen ja huuda kiroa perkelettä ja lyö kansaa halki miekalla. Lopussa palkitaan sinut sivistyksen sitruunalla, viestintäjohtajan vakanssilla ja diplomilla. Mieti, oikealla diplomilla. Naulaa se vasten mökkisi huussin seinää, sillä siihen on myöhemmin mukava heittää tikkaa. Kraaps, sanoi varis ja kakki Porthanin päälle.