12.02.2009

Totuus on Toivossa

Arvoisa Toivo,
Viimeinkin Matti Vanhanen on julkisesti ilmoittanut, että hän kannattaa lukukausimaksuja EU:n ulkopuolelta tuleville. Olen pääministerin kanssa samaa mieltä, mutta haluaisin tietää mitä mieltä sä olet? Vaikutat nimittäin olevan kaikkea vastustava punahippi.

Lukukausimaksut hyödyttävät SuomeaOlet nimittäin asian ytimessä. Kyllä, Matti on myös oikeassa. Parastahan tässä on, että lukukausimaksujen myötä tänne saapuu jatkuvalla ilmasillalla [Finnair] kv-opiskelijoita ja ainoita, joita tämä harmittaa on perussuomalaiset, jotka vaativatkin avointa keskustelua tämänkaltaisesta maahanmuutosta. Suomalainen yliopistosivistys nousee ylitse Ivy League –tason, eikä kukaan enää kuvittelekaan menevänsä esimerkiksi Harvardiin, jossa tulevaisuudessa keskitytään vain Lähi-idästä takaisin palaavien opiskelijoiden motivaatio-ongelmien hoitoon. Jopa Esko Aho katsoo viisaammaksi valita Suomen Pankin sijasta vierailevan professuurin Turun yliopistoon.

Kansainvälistä rahaa sataa aaltona ikkunoista ja huippututkimusta tehdään sellaisen himon voimalla, että koko maailma katsoo kateellisena piskuisen Suomen akateemisen menestyksen perään. Tieteemme karjavankkureita vetää maksetulla yksinoikeudella Aaltopahvikoulu muiden neljän yliopistomme seuratessa perässä hyräillen Kraftwerkia, Computer love...

Koko ilotulitus huipentuu siihen kun kiinalaiset sijoittajat ilmoittavat ostoaikeistaan Suomen valtiota kohtaan. Erityisesti Kokoomusnuoret myyvät yksityistämiskiimassaan heille aikoinaan puoluekirjan yhteydessä annettuja Suomi oy:n osakkeita. Myös Suomen demokraattinen puolue harkitsee osakkeidensa myymistä, mutta empii ottamasta kantaa ennen ryhmäkokousta. Kehitys tuntuu pysähtyneen, mutta lopulta Suomi huippuosaajineen siirtyy johtavan natomaan Kiinan imperialistisen tasavallan haltuun. Heidän tuottavuusohjelmansa mukaisesti suurin osa henkilöstöstä lomautetaan ja asiakkaita otetaan vastaan pääsääntöisesti enää vain emämaa Kiinasta. Myynti oli mahdollista sen jälkeen kun Keskustalle luvattiin, että tulevaisuudessa maataloustukia voidaan kohdentaa myös Kiinan suomalaiselle maanviljelysväestölle.

Aluepolitiikkaa, huusi mies Valtran selästä ja heitti talikkonsa kohti punaisena kiljuvaa akateemista villisikaa.

Turun ylioppilaslehti 3/09 (13.2.)