16.01.2009

Totuus on Toivossa

Hei miksi lumet sulavat? Tahdon lumen takaisin!
Sisko

Niin, lumet sulavat, koska isäsi ajaa kissantappomaasturilla eikä huolehdi renkaanpaineistaan eikä muistakaan paineista. Ilmastointikin on koko ajan päällä. Lisäksi isäsi syö enemmän lihaa kuin keskivertotiikeri paavin pidoissa tahi Onassiksen häissä.
Äitisi taakkana on kerskakulutus ja lentomatkat rakastajien luo Espanjaan ja Espooseen. Veljeäsi voimme syyllistää kertakäyttöastioista ja vesipulloista ja sinua ihan muuten vain. Voimme myös syyttää Yhdysvaltoja, Googlea, Espoota, Matteja, Israelilaista fosforia ja suomalaista mentaliteettia sekä kiinalaisia patohankkeita ynnä puolalaisia veljeksiä. Vähinten syypäitä ovat Jumalat, jotka tämän kaiken ovat kursineet kasaan.
Tökätkäämme tikulla silmään myös sosialisteja, jotka pilasivat vesistöt ja kapitalisteja, jotka pilasivat sosialistit. Joulupukkia emme kaiketi voi syyttää, sillä hän ajaa reellä mikäli vain mahdollista.
Valitan, mutta lumi, itäsaksalaiset lastenohjelmat ja art nouveau ovat katoavia luonnonvaroja, joita nähdään pian enää postikorteissa ja kiertelevien posetiivareiden soittimissa.

Morjensta pöytään, Toivo! Mikä on Suomen Laki kuusenkaatoasioissa? Saako naapurin metsästä hakea, jos ei jää kiinni?
Havuisten metsien kaveri

Tottahan toki ja halolla perään saa naapurin metsästä hakea. Muistan kuinka jo aikoinaan Foinikiassa asuessani hain aina naapurilta purppuranväristä kangasta ja humustahnaa ja korianteria.
Kerran yritin hakea vaimoakin, mutta siitähän metakka syntyi ja Toivon oli pakko muuttaa Suomeen, vaikka Suomessa oli jo silloin hiton kylmiä ja kalseita ihmiskäsiä ja pahoja katseita. Sellaisen ikävän päälle Toivo sylki aina kolmesti ja lauloi ranskalaisia lauluja iloisista belgialaisista, jotka istuivat pöydän ääressä nauraen saksalaisten kulmikkaille hatuille ja hollantilaisten pyörille, joista edes Veksi ei suostu maksamaan kuin kenties loput savukkeensa.
Vaan kolme vuotta siinä meni kunnes Toivo ymmärsi naapurilta varastamisen jalon peurapaistin, mikä on lopultakin ihan oikein, koska naapurit eivät kuitenkaan puhu sinulle mitään, eivät ainakaan auta sokerin loppuessa, tuskin edes moikkaavat. Lakiasioista en tiedä mitään, kysy avioerojuristiltasi.