17.02.2011

Yöhurjastelun ammattilainen

  • Anna Puukka kaihoisana TVO:n vanhan sisäänkäynnin luona. Nykyisin osakunta majailee Varialla.

TVO:n kuraattori Anna Puukka on nähnyt rock-elämää, mutta pitää klassisesta musiikista.

Olet toista kautta Turun yliopiston varsinaissuomalaisen osakunnan kuraattorina. Mitä muuta puuhailet?

Opiskelen englantia, luen, teen vapaaehtoistöitä ja soitan pianoa.

Asteikolla 1-10, kuinka varsinaissuomalainen olet?

Ehdottomasti 10. Olen syntynyt Tyksissä ja elänyt Turussa koko ikäni lukuun ottamatta aikaa, jolloin asuin Englannissa.

Millainen on TVO-aktiivin vuorokausirytmi?

Riippuu TVO-uran ja opintojen vaiheesta. Perinteisesti uusi tulokas rakastuu osakuntaamme ja tulee viettäneeksi siellä paljon aikaa kaikkina vuorokauden aikoina. Nyt kun olen itse keskittynyt opiskeluun, en ole enää kukkunut siellä niin usein. Monella TVO-aktiivilla on rankka yöpainotteinen vuorokausirytmi, mutta TVO on myös hyvä vaihtoehto luennolle kuin luennolle.

Edesmennyt toimitilanne, legendaarinen Tevis, tunnettiin vaihtoehtomusiikin tyyssijana. Pystyykö osakuntanne vielä joskus pyörittämään vastaavaa bänditoimintaa?

Tämä on koko ajan suunnitelmissamme. Etsimme parhaillaan uutta tilaa bänditoiminnalle.

Mitä kaikkea Teviksellä yöaikaan tapahtui?

Siellä oli elämää 24 tuntia vuorokaudessa, jatkoja ja hurjia bileitä! Tevis toimi monen ihmisen olohuoneena. Osakuntalaisille ja heidän ystävilleen se oli paikka, johon saattoi mennä milloin tahansa, ja yleensä siellä oli muitakin. Yöaikaan Tevis oli erityisen kätevä, koska siellä oli ihmisiä silloinkin, kun baarit olivat jo menneet kiinni.

Kerro hurja paljastus paikan takahuoneesta.

Lähes kaikki takahuonepaljastukset ovat sellaisia, ettei niitä voi kertoa. Tällaisella rock-klubilla pääsi näkemään asioita, joihin ei päivänvalossa törmää. Esimerkiksi Teviksen jokaisessa huoneessa on varmasti sekstailtu. Takahuoneesta voin todeta, että kannustimme ihmisiä menemään sinne sammumaan, koska on epäkohteliasta sammua muiden joukkoon.

Millaisesta musiikista pidät?

Inhoan tätä kysymystä. Sanotaan nyt, että kuuntelen pelkästään klassista!

Soitatko bändissä?

En ole enää mukana missään bändissä, mutta olen soittanut pianoa 5-vuotiaasta ja valmistunut konservatorion musiikkiopistosta. Minulla on myös rock'n'roll-menneisyys. 2000-luvun alussa soitin parissa bändissä. Siitä opin rock-elämää jo ennen kuin menin Tevikselle.

Oliko Teviksen Lopun ajan festareilla lopun ajan tunnelma?

Todellakin. Kaikki tiesivät, että tämä on nyt se suuri juhlistus ja lopetus. Kokosimme sinne bändejä, jotka ovat joskus soittaneet Teviksellä, ja joilla on paikasta muistoja. Tunnelma oli hieno. Bändeistä huomasi, että ne olivat mukana sellaisella asenteella, että nyt vedetään täysillä. Festarit kestivät kaksi viikkoa, olin paikalla joka ilta.

Teviksen viimeisenä iltana niin esiintyjät kuin yleisökin innostuivat vilauttelemaan aika paljon. Osaatko kuraattorin ominaisuudessa kertoa, miksi ihmeessä? Onko itsensä paljastelu yön pimeinä tunteina jonkinlainen TVO:n osakuntaperinne?

Kyllä se on omanlaisensa perinne. Meillä on jopa nudistikerho osakunnassa, mutta itse en kuulu siihen. Osakunnallamme on myös vuosittainen performanssifestivaali, ja totta kai kunnon performanssiin kuuluu ekshibbarointi. Eikös rock'n'roll -elämään kuulu pöydillä alasti tanssiminen?

Baarien sulkeuduttua Tevikselle kuulemma pääsi aina jatkoille. Millä nyt paikataan Teviksen kokoinen aukko Turun aamuyöelämässä? Voivatko opiskelijat mennä jatkoilemaan esimerkiksi sinne pyöräkellariin, joka remontoidaan Teviksen entisiin tiloihin?

Suosittelen sitä ehdottomasti. Menkää kaikki jatkoille sinne pyöräkellariin. En kuitenkaan usko, että siellä tulee olemaan yhtään niin hauskaa kuin meillä oli Teviksen entisissä tiloissa.

Teksti: TERHI TOPPALA

Kuva: LAURI HANNUS