Pääkirjoitus
22.10.2009

Halutaan monialaosaajia

  • Jani Sipilä

Yliopistoilla pohditaan kovasti, miten opiskelijat saataisiin paremmin työelämään. Muinoin maisterin papereilla pötkittiin hyvinkin pitkälle, mutta nyt ajat ovat toiset.

Onneksi yliopistot ovat täynnä innovatiivista väkeä ja uusia keinoja opiskelijoiden arvonnostamiseksi työmarkkinoilla keksitään jatkuvasti. Aalto-yliopisto kokonaisuudessaan on mainio osoitus tästä: rentut taiteilijanalut laitetaan yhteen markkinointi- ja tekniikkaväen kanssa. Yhteistyöstä hyötyvät kaikki ja Suomi-brändikin nousee kohisten.

Se mistä Aalto-yliopistossa on kyse, on tieteidenvälisyys. Tuo termi tuntuu kukoistavan nyt kaikkialla, kun on huomattu, että opiskelija ei yhden tutkinnon tai yhden taidon varassa töitä itselleen löydä.

Siksi myös Turun yliopiston ja Turun kauppakorkeakoulun yhdistäminen on viisas ratkaisu. Humanisteille ja yhteiskuntatieteilijöille tarjotaan jo nyt markkinoinnin perusteita kauppakorkean puolella. Humanisti ei työttömyydestään voi syytää ainoastaan opiskelualaansa, sillä hänellä on mahdollisuus etsiä osaamista ja arvokasta CV-merkintää sieltä, mistä opiskelijat vielä tutkinnoillaan työllistyvät varsin hyvin.

Valmistuuko tulevaisuudessa Turun yliopistosta vain huippuja monialaosaajia?