Uutiset
22.05.2017

5 syytä hypätä Ruissalon vesibussiin

Teksti & Kuvat:
Nella Keski-Oja

Turun keskustasta voi nyt seilata Ruissaloon. Listasimme viisi hyvää syytä nousta vesibussin kyytiin.

1. Se on halpaa!

Paattikyyti Ruissaloon kustantaa vain Fölin bussilipun verran. Vilauta bussikorttia tai maksa käteisellä. (Pakkaa kuitenkin eväät mukaan, sillä Ruissalosta ei opiskelijahintaista lounasta löydä.)

2. Voit ottaa pyörän mukaan

Ei enää hikoilua Turun ankean satama-alueen läpi! Taluta polkupyörä kannelle ja nauti leppoisasta kesätuulesta. Kuin varkain saavut keskelle vehreintä Ruissaloa, josta voit jatkaa retkeä polkien.

3. Näet kaupungin uudesta vinkkelistä

Myönnä pois: olet aina vähän kadehtinut moottoriveneillä päristeleviä kesänviettäjiä. Nyt saat itse lipua Aurajoen rusehtavilla laineilla ja vilkuttaa rannalla ruikuttaville.

4. Jokiristeily <3 meriseikkailu

Helsingissä bussilipulla voi seilata merelliseen Suomenlinnaan. Alkuperäinen pääkaupunki pistää paremmaksi: meriseikkailun lisäksi turkulaiset saavat bongata Suomen Joutsenen ja joukon pussikaljakavereita jokiristeilyllä.

5. Kesän ykköskohde: Ruissalo

Humisevat tammilehdot, 1800-luvun pitsihuvilat, Ruisrock, kalliorannat, Saaronniemen sauna ja hiekkaranta, kasvitieteellinen puutarha, Honkapirtin pokestopit ja yli-hintainen hernari, lempeästi kumpuilevat niityt… Turun kesä ei ole mitään ilman visiittiä Ruissaloon!

Ruissalon vesibussi

Nyt kannattaa olla nopea, sillä vesibussi liikennöi alustavasti vain tämän kesän ajalla 22.5.–13.8.2017. Kokeilun perusteella päätetään, jatkuuko reitti tulevaisuudessa.

Vesibussi puksuttaa keskustan ja Ruissalon väliä päivittäin kello 10–18. Matka Martinsillalta Kansanpuistoon kestää reilu puoli tuntia. Huomioi, että aikataulut ja reitit muuttuvat Ruisrockin ja Tall Ships Races’n ajaksi.

Lue lisää:

Meren kattoterassilla

Turun 152. kaupunginosaan on turha yrittää bussilla. Tunnin laivamatkan päässä oleva Vepsän ulkoilusaari tarjoaa helpon tavan katsella kotikaupungin saaristoa muita korkeammalta. (6/2014)

Astetta aidompaa

Autenttisten matkakohteiden metsästäminen on uuvuttavaa kujanjuoksua. Toimittaja testasi viisi vinkkiä alkuperäisempään Turkuun. (8/2015)

Sesongin ulkopuolella

Lomalla moni suomalainen matkustaa saaristoon tai Lappiin. Turisteille hyvät palvelut tarkoittavat jotakin aivan muuta kuin paikallisille. (1/2016)