Uutiset
26.02.2009

Alayhdistystiloihin murtauduttu

Ovet rikottiin tylpällä esineellä.

Ylioppilastalo A:n toisen kerroksen alayhdistyskäytävälle murtauduttiin 19.–20.2. välisenä yönä. Varkaat olivat tehneet oviin reiät todennäköisesti jollain tylpällä esineellä, ehkä vasaralla. Ainoastaan Lexin tilat jätettiin rauhaan, luultavasti ovessa olevan hälytystarran takia.

Suuren summan menetti muun muassa suomen kielen opiskelijoiden ainejärjestö Kanta ry. Heiltä vietiin noin 740 euron edestä käteistä, jota ei sitsien ja myyjäisten jäljiltä vielä ollut ehditty viedä pankkiin.
"Meillä ei ollut vakuutusta, joten kaikki toivomme on nyt siinä, että tekijät saadaan kiinni", kertoo Kannan puheenjohtaja Katarina Kapiainen.
Varkaat saivat saaliikseen myös videotykin. Murtautujien matkaan lähti kuitenkin yllättävämpiäkin esineitä. Esimerkiksi Kannan kanssa samassa toimistossa majaileva Kritiikki menetti parin euron kolikkokassan – ja etikkapullon.
"Tämä oli selkeästi hyvin suunniteltu juttu. Siksi ihmetyttääkin, mitä murtautujat oikein halusivat", pohtii Turun yliopiston ylioppilaskunnan puheenjohtaja Jukka Vornanen.
Tutkija Pekka Penttilä Varsinais-Suomen poliisilaitokselta huomauttaa kuitenkin, että ryöstötilanteessa järjenjuoksu voi pettää.
"Siinä vaiheessa on adrenaliinia sen verran veressä, ettei harkintakyky ole aivan terävimmillään."
Tiloissa oleva valvontakamera oli käyty aiemmin illalla kääntämässä osoittamaan poispäin. Valvontanauhasta voi silti olla hyötyä. Poliisilla on myös muita nauhoja, joiden tutkinta saattaa auttaa asiaa.

Teksti: Visa Kurki
Kuva: Jani Sipilä

Turun ylioppilaslehti 4/2009 (27.2.)