Uutiset
23.04.2009

C-talon remontti alkaa elokuussa

Turun Ylioppilaskyläsäätiön kiinteistöjohtaja Ismo Lahtinen, mitä C-talon remonttisuunnitelmille kuuluu?
"Kuvat ovat parasta aikaa urakkalaskennassa. Sen jälkeen puhutaan kustannuksista.
Suunnitelmat ovat samat kuin ennenkin."

Eli?
"Yläkerrassa tehdään kolmesta kämpästä kaksi kämppää. Huonemäärä pysyy kuitenkin entisellään, koska yhteiskeittiöistä tehdään asuntoja. Julkisivu uusitaan, pinnat uusitaan ja ikkunat vaihdetaan. LVI-tekniikka uusitaan. Joka asuntoon tulee oma keittiö. Se on suuri parannus."

Vaikuttaako tämä vuokriin?
"Totta kai se vaikuttaa vuokriinkin, kun tähän ei ole saatu mistään rahoitusta. Kulut siirtyvät hiljalleen ja maltillisesti vuokriin. Hurjaa äkkipompsahdusta ei kuitenkaan tule."

Muuttuuko C-talon ulkoinen ilme?
"Talon ulkoinen ilme säilyy entisellään. Se on museoviraston toive. Talo vaalenee hieman, koska haetaan sen alkuperäistä väriä. Nythän maalia on irronnut ja kivipinta päässyt esille, minkä takia talo on nyt alkuperäistä tummempi."

Millä aikataululla remontti tehdään?
"Remontti alkaa elokuussa ja valmistuu vuoden päästä elokuussa asuntojen osalta ja syyskuussa kellaritilojen ja päiväkodin osalta."

Miten käy C-talon nykyisille asukkaille?
"Kukaan ei joudu taivasalle. Kaikille järjestetään asunto. Opiskelija-asuntoja on tuhansia ja C-talossa niistä sijaitsee vain satakunta, joten urakka ei ole mitenkään mahdoton. Ensisijaisesti korvaavia asuntoja katsellaan joko kahdesta muusta ylioppilastalosta tai Ylioppilaskylästä. Tarpeen vaatiessa myös Varissuolta tai Haritusta."

Teksti: Lari Vesander
Kuva: Jani Sipilä

Turun ylioppilaslehti 8/2009 (24.4.)