Uutiset
13.09.2018

Educariumissa on käynnissä puolustusvoimien harjoitus

Teksti:
Nella Keski-Oja
Kuvat:
Lassi Vihko
  • Puolustusvoimien harjoituksen takia liikkumista Educariumin ympäristössä on toistaiseksi rajoitettu.
  • Turun yliopistolla järjestettävä harjoitus on osa puolustusvoimien laajempaa paikallisharjoitusta. Turussa harjoituskohteina ovat yliopiston ohella Virastotalo ja lentokentän alue.

Kun tänään torstaina saapuu Turun yliopistolle, vastassa saattaa olla rivi sotilaita. Pelkoon ei ole aihetta, sillä sotilaat osallistuvat puolustusvoimien turvallisuusharjoitukseen Educarium-rakennuksessa.

Puolustusvoimien harjoituksen takia liikkumista Educariumin ympäristössä on rajoitettu. Viereiset rakennukset ovat käytössä tavalliseen tapaan. Harjoituksen aikana Publicumiin kuljetaan Vatselankadun puolelta.

Harjoituksen alussa Educarium evakuoitiin palohälytyksen avulla. Ulkona opiskelijat ja henkilökunta ohjattiin kontrollipisteelle Arcanumin taakse.

Puolustusvoimien mukaan suunnitelmana on, että Educariumin tiloihin voi palata puolilta päivin.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen

Harjoituksen alkaessa Educariumissa olleet opiskelijat ja henkilökunta ohjattiin kontrollipisteelle Arcanumin taakse.

Turun yliopistolla järjestettävä harjoitus on osa puolustusvoimien laajempaa Syystammi18-paikallisharjoitusta. Puolustusvoimien mukaan Turun seudulla toimii noin 600 hengen harjoitusjoukko.

Turussa harjoituskohteina ovat yliopiston ohella Virastotalo ja lentokentän alue. Lisäksi harjoitusjoukkoja liikkuu lähikunnissa.

Puolustusvoimat järjestetään paikallisharjoituksen yhdessä viranomaisten kanssa. Tavoitteena on treenata muun muassa viranomaisviestintää ja kansainvälisen avun vastaanottoon liittyviä tehtäviä.

Turun yliopisto tiedottaa harjoituksen päättymisestä viestintäkanavissaan.

Lue lisää:

Opiskelua miehityksen alla

Miten Israelin miehitys vaikuttaa palestiinalaisopiskelijoiden arkeen? (10/2013)

Syyrian meemisota

Syyrian sisällissotaa käydään myös meemeillä. Miten kopioiduista kuvista ja vitseistä tuli osa 2010-luvun kriisiä? (11/2016)

Hermosodan poteroissa

Informaatiovaikuttaminen tuntuu internetin ongelmalta, mutta sota-ajan sensuurin keskellä sitä vasta huhuja levitettiinkin. (3/2016)