Uutiset
27.09.2012

Edustajisto teki henkilövalintoja

TYYn hallituksen uudeksi jäseneksi valittiin Marja Heinonen ja taloustoimikunnan puheenjohtajaksi Otto Sulin.

TYYn edustajisto valitsi eilen syksyn ensimmäisessä kokouksessaan ylioppilaskunnan hallituksen uudeksi jäseneksi Marja Heinosen (Viva).Edustajisto täydensi hallitusta sosiaalipolitiikka- ja yhdenvertaisuusvastaava Salla Mistolan (Viva) pyydettyä eroa tehtävästään. Mistola siirtyy työskentelemään Linnateatterin markkinointijohtajana.

Ylioppilaskunnan säännöissä todetaan, että hallitukseen kuuluu puheenjohtajan lisäksi kuusi jäsentä.

Ehdolla hallitukseen oli kaksi henkilöä: TuKY:n Eetu Simpanen ja Heinonen. Äänet jakaantuivat ehdokkaiden kesken Heinosen hyväksi 21-18. Kaksi äänesti tyhjää.

Lisäksi taloustoimikuntaa täydennettiin puheenjohtaja Mikko Leinon eropyynnön takia. Uudeksi puheenjohtajaksi valittiin Otto Sulin (TuKY). Sulin on aiemmin toiminut taloustoimikunnan varapuheenjohtajana. Leinolle myönnettiin ero valmistumisen takia.

Taloustoimikuntaa täydennettiin myös yhdellä uudella jäsenellä. Paikan sai arvonnan tuloksena Ristomatti Vahe (TuKY), kun äänet jakautuivat ehdolla olleiden Vaheen ja Salla Mistolan kesken kahdesti tasan 20-20.

Lisäksi edustajisto asetti nykyisen TYYn hallituksen puheenjohtaja Jukka Koiviston ehdokkaaksi SYL:n puheenjohtajaksi ja nykyisen TYYn hallituksen koulutuspoliittisen vastaava Lauri Miikkulaisen ehdokkaaksi SYL:n hallitukseen.

"Isku perusoikeuksien

sydämeen"

Edustajisto kävi myös lähetekeskustelun poliittisesta linjapaperista.

Edaattorit sanailivat jälleen muun muassa ylioppilaskunnan automaatiojäsenyydestä.

Ryhmä Lexin Lauri Kattelus sanoi automaatiojäsenyyden olevan "isku perusoikeuksien sydämeen". Hän totesi myös, että jos ylioppilaskunta perustettaisiin nyt, automaatiojäsenyyttä ei sääntöihin tulisi.

Vihreän listan Reima Välimäen mielestä ehdotus kieli historiattomuudesta.

"Ylioppilaskunnan jäsenyys on elintärkeää paitsi opiskelijan identiteetille myös ennen kaikkea opiskelijoiden äänivallalle yliopiston sisällä ja yhteiskunnassa laajemmin", Välimäki sanoi.

Edustajisto keskusteli myös englannin kielen asemasta ylioppilaskunnassa.

"Jotta kansainvälisyyden ja monikulttuurisuuden mahdollisuudet hyödyttäisivät koko ylioppilaskuntaa ja jotta pystyttäisiin turvaamaan suomea osaamattomien opiskelijoiden täysivaltainen jäsenyys ja tasa-arvoinen kohtelu, TYYn on lisättävä englannin kielen käyttöä suomen kielen rinnalla", todettiin kansainvälisen sektorin jättämässä linjausesityksessä.

Soihdunkantajien Essi Karvonen kiinnitti huomiota resursseihin, jotka eivät nykyisellään riitä uudistusten tekemiseen.

"TYYhyn jouduttaisiin todennäköisesti palkkaamaan uusi työntekijä", Karvonen toi esiin.

Tuore taloustoimikunnan puheenjohtaja Sulin puolestaan piti härskinä, että suomea puhumattomat opiskelijat suljetaan päätöksenteon ulkopuolelle kustannussäästöjen vuoksi.

"Koen sen jotenkin pervessinä", Sulin kiteytti.

LAURA MYLLYMÄKI