Uutiset
03.10.2011

Edustajistovaaleissa kävi ehdokaskato

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajistovaalien ehdokasmäärä romahti tuntuvasti kahden vuoden takaisesta. Vaaleissa on ehdolla yhteensä 314 ehdokasta, kun vuonna 2009 luku oli 419.

Erityisesti puoluepoliittisesti sitoutumattomien ryhmien ehdokasmäärä laski. Vihreitä ja keskustaopiskelijoita lukuun ottamatta poliittisesti sitoutuneet listat sen sijaan kasvattivat ehdokasmääräänsä.

Ehdokasmäärä on romahtanut myös toisessa tähän mennessä listansa julkaisseessa ylioppilaskunnassa, Helsingin HYYssä.

Edustajistovaalit järjestetään marraskuun 1. ja 2. päivänä. Vaaleissa valitaan 41 edustajaa, jotka aloittavat toimikautensa tammikuussa 2012.

Vaaleissa saa äänestää jokainen TYYn jäsen, eli kaikki läsnä olevaksi ilmoittautuneet Turun yliopiston opiskelijat.

Edustajisto on ylioppilaskunnan ylin päättävä elin. Sen tehtäviin kuuluu esimerkiksi hyväksyä vuoden talousarvio ja toimintasuunnitelma. Edustajiston toimikausi on kaksi vuotta.

Muiden Suomen ylioppilaskuntien kanssa yhteinen vaalikone avataan äänestäjille 17. lokakuuta. Koneessa ehdokkaat vastaavat sekä Suomen ylioppilaskuntien liiton laatimiin valtakunnallisiin kysymyksiin että TYYn räätälöimiin paikallisiin kysymyksiin.

Äänestyspaikkoina toimivat Educarium, Sirkkalan kampus, Luonnontieteiden talo I, Mikro ja Turun kauppakorkeakoulu.

Vaaleissa voi äänestää myös sähköisesti. Linkki äänestysosoitteeseen löytyy vaalipäivänä sivulta www.tyy.fi/edustajistovaalit. Sähköiseen äänestysjärjestelmään kirjautuminen tapahtuu opiskelijanumerolla ja salasanalla, jonka jokainen äänioikeutettu saa sähköpostiinsa.

Filiaaleissa eli Porin ja Rauman yksiköissä ei järjestetä lainkaan lippuäänestystä, vaan niissä opiskelevat voivat äänestää ainoastaan internetissä.

TYL

Katso tarkemmat ehdokasmäärät täältä.