Uutiset
01.10.2021

Henkilömäärärajoituksista luovutaan Turun yliopistossa 1.10. alkaen. Linjaus ei vaikuta määräävästi 1. periodin opetusjärjestelyihin.

Teksti:
Toimitus
  • Käsitelty kuva.

Yliopisto siirtyy vihreälle tasolle koronavalomallissaan. Se tarkoittaa, että tilakohtaisista henkilömäärärajoituksista luovutaan.

Päätöksellä ei kuitenkaan ole määräävää vaikutusta ensimmäisen periodin opetusjärjestelyihin: ”esimerkiksi käynnissä olevia massaluentoja ei tarvitse muuttaa lähimuotoisiksi ensimmäisen periodin loppuajaksi”, tiedotteessa sanotaan.

Lähikontakteja tulee yhä välttää, ja jos se ei ole mahdollista, kasvomaskia käytetään alueellisten maskisuositusten mukaisesti. Yliopisto suosittelee koronarokotteen ottamista.

Etätyösuositus säilyy ensimmäisen periodin loppuun saakka, mutta henkilökunta voi palata lähityöhön.

Toisen periodin alkaessa 25.10. palataan kokonaan lähityöhön. Uudesta etä- ja monipaikkatyön ohjeesta tiedotetaan lokakuun alkupuolella.

Yliopistossa ei ole todettu ensimmäisen periodin aikana laajoja altistusketjuja.
 

Tarkennus 1.10. klo 10.51: Maskien käyttö perustuu alueellisiin maskisuosituksiin.
 

Lue lisää

Kolumni: Yliopistoissa kasvaa nyt eristynyt sukupolvi, jonka tulevaisuuden verkostot ja työurat ovat hataralla pohjalla

Toimittaja Ida-Maria Manninen ei ole koskaan kokenut niin absoluuttista yksinäisyyttä kuin fuksisyksynä. (4/2021)

”En ole päässyt kokemaan minkäänlaista kiinnittymistä yhteisöön”, sanoo fuksi Siiri Turunen – mitä käy koulutuksen laadulle, kun lähiopetusta ei saa?

Turun yliopisto siirtyi etämoodiin maaliskuussa 2020, kun valtiovalta julisti Suomeen poikkeustilan. Haastattelimme fuksia ja rehtoria. (6/2020)