Uutiset
09.12.2010

Joka neljättä opiskelijaa kiusattu

Turun yliopiston ylioppilaskunta ilmaisi yhdessä kolmen muun ylioppilaskunnan kanssa huolensa korkeakoulukiusaamisesta.

TYYn hallituksen sosiaalipoliittisen vastaavan Hannele Karilaisen mukaan uusien tutkimusten mukaan jopa joka neljäs opiskelija on korkeakouluopintojensa aikana kokenut vähintään satunnaista kiusaamista. Kiusaaminen usein myös seuraa kiusattua koulusta toiseen ja kiusattuja on usein kiusattu jo peruskoulussa tai lukiossa.

Kiusaamiseen puuttumista korkeakouluissa pitää TYYn mielestä parantaa. "Korkeakouluissa ollaan siitä erikoisessa tilanteessa, ettei täällä ole välineitä puuttua kiusaamiseen samalla tavalla kuin peruskouluissa ja työelämän puolella", Karilainen sanoo.

Ylioppilaskunnassa aiotaan kiinnittää ensi vuonna erityistä huomiota kiusaamiseen. Karilaisen mukaan tarkoituksena on saada alayhdistykset mukaan ehkäisemään kiusaamista sekä nostaa kiusaaminen edunvalvontavaliokunnan yhdeksi ensivuoden teemoista.

Asia on noteerattu myös yliopiston puolella. "Yliopiston opintohallinnon kanssa on sovittu, että ensi vuonna kartoitetaan kiusaamista Turun yliopistossa ja ryhdytään suunnittelemaan keinoja sen hoitamiseksi", Karilainen toteaa.

TYYn lisäksi kannanotossa olivat mukana Helsingin, Tampereen ja Jyväskylän yliopistojen ylioppilaskunnat.

SAMULI MAXENIUS