Uutiset
10.04.2017

Kaksi nuorta nousee Porin valtuustoon – Mikael Ropo (kok.) haluaa lisää yhteistyötä amk:n ja yliopiston välille

Teksti:
Nella Keski-Oja
Kuvat:
Igor Groshev / 123RF Stock Photo
  • ”Nuoret eivät vain äänestä. Se tuli tälläkin kertaa nähtyä”, Porin kaupunginvaltuustoon nouseva Mikael Ropo sanoo. Edellisissä vaaleissa vuonna 2012 valtuustoon nousi vain yksi alle 30-vuotias.

Kokoomuksen Mikael Ropo ja vihreiden Laura Pullinen ovat ainoat Porin valtuustoon nousevat alle 30-vuotiaat ehdokkaat. Uuden valtuuston keski-ikä on 49 vuotta.

Opiskelija ja yrittäjä Mikael Ropo, 24, uskoo valtuuston ovien auenneen pitkäjänteisen työn avulla. Hän oli ensimmäistä kertaa ehdolla kuntavaaleissa jo 18-vuotiaana.

”Kokoomuksen ja muidenkin puolueiden listoille saatiin hyvin nuoria. Nuoret eivät vain äänestä”, Ropo kommentoi nuorten ehdokkaiden heikkoa vaalitulosta.

Tuore valtuutettu pitää opiskelijoiden tilannetta Porissa kuitenkin hyvänä. Esimerkiksi Satakunnan ammattikorkeakoululle on valmistumassa uusi kampus.

”Kaupunki voisi olla tiennäyttäjänä, jotta amk:n ja Porin yliopistokeskuksen välille saadaan lisää yhteistyötä.”

Ensimmäisen kauden valtuutettuna Ropo pitää tehtävänään myös nuorten puolien pitämistä.

”Kun rahaa jaetaan, pitää olla hereillä. Valtuuston keski-ikä on lähes 50 vuotta, joten nuoret jäävät jalkoihin.”

Porissa kokoomus (kannatus 21,8 %) menetti kuntavaaleissa ykköspaikkansa demareille (27,2 %). Porin valtuustossa on 59 paikkaa.

 

Lue lisää:

Saikku, liikunta ja terveys ovat opiskelijoiden vaalikärjet Porissa

"Kaupunki voisi muistaa opiskelijoitakin välillä”, Lassi Sirén Porin ylioppilasyhdistys Pointer ry:stä tykittää. (3/2017)

Gradu: "Nostalginen radio viehättää vieläkin"

”Vaikka meidät on nykyään ympäröity erilaisilla viestintävälineillä ja media-apparaateilla, perinteisessä radiossa on edelleen oma viehätyksensä”, toteaa kulttuuriperinnön tutkimusta Porin yksikössä opiskellut, suomalaisten radionkuuntelua tutkinut Maria Ojanen." (2/2017) 

Digiajan pelastaja

"Maailman ensimmäinen pelillistämisen professori haluaa pelastaa meidät tylsältä työltä. Uusi professuuri on Tampereen teknillisen yliopiston ja Turun yliopiston yhteinen. Opetus ja tutkimus järjestetään Porin yliopistokeskuksessa." (12/2016)

Työläiskaupungin äänet

"Porista on ollut vuosien varrella moneksi. Se on ollut vuoroin teräksestä kohoava teollisuuskaupunki, taantuva satamakaupunki ja kuuma jazz-kaupunki. Toisinaan sitä on pidetty rujona ja sulkeutuneena, välillä taas herkkänä ja kekseliäänä. Siellä on tehty metallista vaikka mitä, mutta kun eräs puolue luuli takoneensa Poriin huojumattoman linnakkeen, se huomasi erehtyneensä." (4/2016)