Uutiset
03.03.2011

Kappelin ovet auki

  • Ylioppilastalo C:ssä sijaitsevaa kappelia voi tulevaisuudessa käyttää esimerkiksi kokoustilana.

Ylioppilaskunnan kappelin käyttöoikeuksista on vimein tulossa selvyys.

TYYllä on ollut vuosikymmeniä oma kappeli, mutta sen olemassaolosta on tiennyt harva. Ylioppilastalo C:ssä sijaitseva kappeli rakennettiin alun perin Turun ylioppilaiden kristillisen yhdistyksen (TYKY) keskukseksi, mutta tilat omisti ensin ylioppilaskunta, sitten Turun ylioppilaskyläsäätiö.

TYY ja ylioppilaskunnan alayhdistys TYKY neuvottelevat tänä keväänä kappelin käyttöoikeudet uusiksi. Noin 100m² kokoinen kappeli herätti ylioppilaskunnan kiinnostuksen ylioppilastalojen remontin myötä. Edellinen sopimus tilojen käytöstä tehtiin ylioppilaskunnan ja TYKY:n välillä vuonna 1955.

Tavoitteena on nostaa tilan käyttöastetta, mutta huomioida TYKY:n tarpeet ja turvata hartaustoiminnan jatkuvuus. "Uudelleenjärjestelyn tarkoituksena on antaa myös TYYlle ja muille sen alaisille toimijoille mahdollisuus käyttää tilaa", TYYn hallituksen puheenjohtajan Rauli Elenius sanoo.

TYS:n säädekirjan mukaan kappeli kuuluu ylioppilaskunnalle tarjottaviin ilmaistiloihin TYYn kirjaston, Turku-salin ja A-talon alakerran toimistotilojen ohella. Ylioppilaskunta ei kuitenkaan ole viime vuosina tilaa käyttänyt, vaan alkuperäinen vuokralainen TYKY on majaillut tiloissa.

Kappelista suunnitellaan Turku-salin kaltaista tilaa, jossa järjestettäisiin kokouksia ja rauhallisia illanviettoja. Juhlatilaksi sitä ei muuteta. Ovien toivotaan aukeavan ylioppilaskuntalaisille vielä tämän vuoden aikana.

SAMULI MAXENIUS