Uutiset
03.02.2011

Koraanin repiminen toi poliisit S-Osikselle

Muutos 2011 -puolue järjesti viime viikon perjantaina Turun ylioppilastaloilla S-Osis-ravintolassa metallimusiikki-illan. Tilaisuudessa soitti kolme bändiä, joista viimeinen repi osana esitystään Koraanin.

Ravintolan työntekijät kutsuivat paikalle poliisit. He perustelivat ratkaisuaan sillä, että Koraanin häpäiseminen on mahdollista tulkita uskonrauhan rikkomiseksi ja järjestyksenvalvojilla on velvollisuus ilmoittaa virkavallalle laittomuuksista, olivat ne mitä hyvänsä.

Koraanin häpäisy on kuulunut Frostbitten Kingdom -bändin repertoaariin edellisilläkin keikoilla. Siksi osakuntalaiset olivat varoittaneet bändin jäseniä jo etukäteen aikeistaan kutsua sinivuokot, mikäli meno äityisi rienaamiseksi. Poliisit ottivat muistiin bändin jäsenten ja tilaisuuden järjestäjien yhteystiedot. Toistaiseksi heistä kehenkään ei ole kuitenkaan otettu yhteyttä.

Tilaisuus oli jo etukäteen aiheuttanut pahennusta Crushing the Balls of Muhammad -nimellään. Muutos 2011:n puheenjohtaja Jiri Keronen myöntää auliisti, että illan nimi oli "sekä mauton, lapsellinen että törkeä", mutta muistuttaa kaikenlaisen jumalanpilkan ja muun mauttomuuden kuuluvan elimellisesti metalliskeneen.

S-Osiksen henkilökunnan mukaan ilta meni muutoin varsin rauhallisesti. Tilaisuus veti paikalle satakunta asiakasta, joista valtaosa vaikutti olevan paikalla puhtaasti bändien, ei puolueen tilaisuuden vuoksi. Vain puolueen lentolehtisistä ja Kerosen pitämästä puheesta saattoi päätellä, ettei kyseessä ollut tavallinen bändi-ilta.

Illan ajatuksena oli nostaa esiin kysymys kirkon ja valtion suhteesta ja kyseenalaistaa koko uskonrauhan rikkomista koskeva lakipykälä. Puheensorinasta ja muista häiriötekijöistä päätellen puoluejohtaja Kerosen puhe aiheesta meni joiltakin osallistujilta ohitse.

ANNA-ELINA MATILAINEN

Juttuun on tehty oikaisu. Alkuperäisessä artikkelissa tilaisuuden sanottiin olleen Satakuntalais-Hämäläisen Osakunnan tiloissa. Osakuntaravintola S-Osis on kuitenkin oma toiminimensä.