Uutiset
20.01.2011

Menopeli makiaks!

Turussa järjestetään kevään mittaan yhdeksän ilmaista polkupyörien tuunauspajaa.

Linnan Pajalla Ilpoisissa starttaa tammikuun viimeisenä viikonloppuna ilmainen polkupyörien tuunauspaja. Pajassa voi maalata pyörän rungon tai lokasuojat, nikkaroida puisen tavarakorin tarakalle tai piristää pyöräänsä joko valmiilla tai itse koristelluilla tarroilla.

"Pyrimme tapahtumalla edistämään pyöräilyä ja yleisestikin kestävää liikkumista. Haluamme nostaa vanhat pyörät kunniaan", sanoo Anne Myllyaho, yksi tapahtuman järjestäjistä.

Tuunaajien ei tarvitse välttämättä keksiä kaikkia ideoitaan itse, vaan paikan päällä on ohjaamassa kuvataiteilija Jukka Hyytiäinen.

Jokaiselle pyörälle tehdään myös pikahuolto eli pumpataan renkaat ja rasvataan ketjut. Yhdelle päivälle koristelijoita mahtuu parisenkymmentä.

"Toivomme paikalle kaikenikäisiä ihmisiä erilaisilla kulkuvälineillä. Olisi tietenkin hienoa, jos joku pyörien lisäksi haluaisi tuunata vaikka rollaattorin, rullalaudan tai pyörätuolin", Myllyaho sanoo.

Hankkeessa järjestetään 27. huhtikuuta taidepyörätavalkadi, joka alkaa Turun vanhan pääkirjaston edustalta ja etenee kohti Varvintorilla järjestettävää pyöräilyaiheista tapahtumaa. Kaikille avoimessa kulkueessa mukana on myös seitsemän varsinaissuomalaisten taiteilijoiden tuunaamaa taidepyörää, jotka on saatu lahjoituksena Helkama Oy:ltä ja Pyöräpalvelu Berggreniltä. Taiteilijoiden luomukset huutokaupataan tapahtuman päätteeksi Sigyn-salissa. Varat lahjoitetaan turkulaisille lastenkodeille.

VENLA PÖYLIÖ

Ennakkoilmoittautumiset

Ilpoisten tuunauspajaan

26. tammikuuta mennessä osoitteeseen anne.myllyaho@

valonia.fi. Alustavat päivämäärät kevään pajoihin löytyvät osoitteesta www.valonia.fi.