Uutiset
23.03.2017

Millaiselta näyttää tulevaisuuden kampus?

Kuvat:
Mangsaab / 123RF Stock Photo

Kuntavaalit ovat nurkan takana! Kysyimme puolueilta, millaista opiskelijapolitiikkaa ne vallan kahvassa ajaisivat. 

KESK: "Tulevaisuuden kampus on elävä. Sieltä löytyy kattavasti opiskelijoiden tarvitsemia palveluita. Kampusalueella liikutaan kaupunkipyörillä, ja vehreistä virkistysalueista on pidetty kiinni. Virkistysalueet ovat kaupunkilaisten vapaassa käytössä myös erilaiseen vapaa-ajan viettoon."

KOK: "Kampukselle tarvitaan opiskelijajärjestöjen kohtaamispaikkoja sekä yhteisöllisiä työskentelytiloja, joissa opiskelijat ja asiantuntijatyötä tekevät löytävät toisensa. Kampuksella ja sieltä matkakeskukseen ja kaupungin keskustaan liikutaan moderneimmalla ja ekologisimalla joukkoliikenteellä."

KD: "Tulevaisuuden kampus on ympäristöystävällinen, eri tieteenalojen sekä yksityisen ja julkisen sektorin kanssa yhteistyössä toimiva kokonaisuus. Yliopisto kantaa vastuuta opiskelijoiden työllistymisestä ja ottaa töitä tarjoavia toimijoita mukaan kampuksen elämään. Samalla psykososiaalisia palveluita on kehitetty ennaltaehkäisevämmiksi. Kansainväliselle kampukselle hakeudutaan eri puolilta maata ja maailmaa."

PS: "Tulevaisuuden kampus on moderni, turvallinen ja viihtyisä sekä sijaitsee tunnin junamatkan päässä Helsingistä. Alueelta löytyy asuntoja sekä opiskelijoille tärkeät palvelut, kuten liikuntapalvelut, kirjastot, kahvilat ja kaupat."

RKP: "Haluamme kehittää korkeakoulutusta ja tutkimusta niin, että ne ovat laadultaan maailman kärjessä. Kampus, joka tuo eri alan opiskelijat yhteen pohtimaan ideoita ja yhteistyötä. Kampus, joka muistuttaisi Googleplexiä olisi hyvä alku." 

SDP: "Tulevaisuudessa Turussa on nykyistä tiiviimpi ja yhtenäisempi kampusalue, jonka ehdoton vahvuus on sen sijainti lähellä ydinkeskustaa. Liikkuminen kampuksella on sujuvaa, nopeaa ja turvallista. Läheltä löytyy kaikki tarpeelliset palvelut ja hyvä tarjonta opiskelija-asuntoja."

VAS: "Kupittaan kampusaluetta on kehitettävä niin, että se helpottaa korkeakoulujen yhteistyötä. Alueelle täytyy päästä sujuvasti julkisilla sekä kävellen ja pyöräillen. Joukkoliikenne on kohtuuhintaista ja alennukset koskevat kaikkia opiskelijoita. Kampusalueella on viheralueita ja liikuntapalveluita."

VIHR: "Tulevaisuuden kampus yhdistää Turun neljä korkeakoulua samalle alueelle ja mahdollistaa suuremman kurssivalikoiman. Tilat ovat monikäyttöisiä ja viihtyisiä: opiskeluun ei käytetä aina vetoisia massaluentosaleja, vaan tiloissa voi toteuttaa erilaisia opetusmetodeja. Luentojen välillä voi kampuksella ottaa päiväunet ja harrastaa liikuntaa. Tärkeintä on, että opiskelijat ja henkilöstö ovat mukana suunnittelemassa tulevaisuuden kampusta."

EOP: "Kohtaamispaikka, jossa eri korkeakoulujen opiskelijat kohtaavat toistensa lisäksi kaupungin palvelut ja yritykset yhteisiä projekteja varten. Rakennukset säästävät energiaa, ja tarvittava energia tuotetaan uusiutuvilla energiamuodoilla. Opiskelijat ja työntekijät liikkuvat kodin ja kampuksen väliä jalan, polkupyörällä tai julkisilla liikennevälineillä. Parkkipaikkojen tilalla on viheralueita. Kampuksella tarjotaan puhdasta ja lähellä tuotettua kasvisruokaa."

FEM: "Kampus on esteetön, syrjimätön, energiatehokas ja vihreä, hyvällä sisäilmalla ja muulla työergonomialla varustettu."

IPU: "Kaikilla halukkailla on tasapuolinen pääsy opiskelemaan, varakkuuteen katsomatta."

LIB: "Tulevaisuuden korkeakoulukampus on tiivis alue, jossa sekä opiskelija-asunnot että yliopiston rakennukset sijaitsevat. Kampukselle pääsee hyvin julkisilla liikennevälineillä ja siellä on paljon yksityisten palveluntarjoajien tarjoamia palveluita, kuten ravintoloita, alkoholimyymälöitä ja elokuvateatteri."

PIR: "Kampus palvelee niin opiskelijoita, henkilökuntaa kuin vierailijoitakin. Alueelle saapuminen on helppoa pyörällä, autolla kuin julkisillakin. Opiskelijoiden vapaa-ajan tarpeita palvelevat riittävät liikunta- ja yhteisötilat."

SKP: "Julkinen ja demokraattinen korkeakoulukampus. Voitontavoittelu ja markkinavoimat eivät saa hallita yliopistoamme."

Miten puolueet vastasivat muihin kysymyksiin? 

Miten valmistuneille opiskelijoille luotaisiin lisää työpaikkoja?

Miten perheellisiä opiskelijoita tulisi tukea? 

Miten opiskelijoille tulisi turvata riittävät mielenterveyspalvelut?

Miten kehittäisitte Turkua opiskelijakaupunkina?

Miten opiskelijat saisivat omaa ääntään kuuluviin päätöksenteossa?

Opiskelijan vaalit 2017