Uutiset
30.01.2018

Oikeustieteilijöiden peruskorjattu Calonia avattiin: ”Nyt tänne on kivempi tulla”

Teksti & Kuvat:
Nelli Lapintie
  • Aino Hietamäki, Ida Hemming ja Mandi Kaihua opiskelivat kirjaston uudessa ryhmätyötilassa. Remontoidussa rakennuksessa alkoi opetus alkuvuodesta.

Uusissa terassiauditorioissa luentoa voi seurata vaikka sohvalta.

Kesästä 2016 asti peruskorjauksessa ollut Calonia-rakennus julistettiin viime perjantaina virallisesti avatuksi. Viimeiset puolitoista vuotta oikeustieteellinen tiedekunta on ollut evakossa DataCityn tiloissa. Tiedekunnan kirjasto on puolestaan ollut väliaikaisesti Arcanumissa. Nyt kaikki löytyvät jälleen saman katon alta Caloniasta.

Lopputulos on aiempaa tilavampi, valoisampi ja avarampi. Remontissa suurimman muutoksen on kokenut kirjasto, johon on muun muassa rakennettu uusia paikkoja ryhmätyöskentelyä ja itsenäistä opiskelua varten.

Lisäksi luentosalit ovat kokeneet kasvojenkohotuksen: 60 henkilön pienauditorioita on muutettu ”terassiauditorioiksi”, joiden porrastetuilla tasoilla voi seurata luentoa vaikka sohvalta.

”Uudet luentosalit ovat ehkä kiinnostavin uudistus. Ne tulevat vaatimaan sekä opettajilta että opiskelijoilta uudenlaista tapaa työskennellä. Tiloissa pelkästään passiivisena vastaanottajana työskentely vähentyy”, Turun yliopiston oikeustieteellisen tiedekunnan dekaani Jussi Tapani sanoo.

Huonosta sisäilmasta kärsineessä Caloniassa on kiinnitetty huomiota myös aikaisempaa parempaan ilmanvaihtoon. Lisäksi opetus- ja opiskelutiloja sekä henkilökunnan tilat on uusittu.

OPISKELIJAT vaikuttavat tyytyväisiltä uuteen tukikohtaansa.

Kolmannen vuoden oikeustieteen opiskelijat Aino HietamäkiIda Hemming ja Mandi Kaihua pohtivat, että uudet luentosalit vaativat totuttelua, mutta ovat silti viihtyisiä. Kirjaston ryhmätyöskentelyhuoneessa opiskelevan kolmikon mielestä on kätevää, kun kaikki tarvittava on jälleen samoissa tiloissa.

”En kyllä kauheasti fuksivuonna halunnut opiskella näissä tiloissa. Nyt tänne on paljon kivempi tulla”, Hietamäki toteaa ja muut nyökyttelevät.

Uudessa kirjastossa on hiljaisen lukusalin ja ryhmätyöskentelyhuoneiden lisäksi paikkoja rennompaan opiskeluun.

Tiloista on tehty entistä valoisammat ja ilmavammat. 

Terassiauditorioissa voi seurata luentoa sohvalta. 

Kahviossa on suuret ikkunat ja mukavat sohvat.

Aulassa järjestettiin avajaispäivänä esittelykierroksia ja kahvitilaisuus. 

Calonion julkisivu oli pitkään aidattu remontin vuoksi. 

Lue lisää:

Pyhä kolminaisuus

Kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Heta Pirttijärvi sukelsi lääkiksen, kauppiksen ja oikiksen opiskelijoiden sielunelämään yökerho Apollossa. (3/2017)

Sarjakuva mullistaa sopimustekstit

Suomi tunnetaan maailmalla sopimusmuotoilun edelläkävijänä. Kotimaassa alan koulutus on kuitenkin vasta alkutekijöissään. (2/2017)

Gradu: Lääkäri saattaa tahtomattaan vaikuttaa oikeuden antamaan tuomioon, koska juristit eivät tunne lääketiedettä

Lääketieteellisellä asiantuntijalausunnolla on usein suuri merkitys, kun tuomioistuin käsittelee seksuaalirikoksia. Oikeustieteen opiskelija Sabina Mansurow tutki aihetta gradussaan. (10/2017)

Perustuslaki on päivänpolitiikan alituinen kiistakapula, mutta myös itsenäisen Suomen symboli

Yhteiskunnan kivijalka vai kehityksen jarru? Suomen perustuslain tulkinnoista väitellään rajuin sanankääntein. (12/2017)