Uutiset
08.11.2017

Olli Haapala (TyTe) on edustajistovaalien ääniharava: ”Vetää hiljaiseksi”

Teksti & Kuvat:
Nelli Lapintie
  • Kampanjoidessaan Olli Haapala on tavannut ihmisiä sekä sosiaalisessa mediassa että kasvotusten: ”Lähdimme täysillä tähän hommaan mukaan.”

Hoitotieteen opiskelija Olli Haapala sai Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajistovaaleissa suurimman henkilökohtaisen äänipotin: 146 ääntä. 

”Huikeeta, vetää hiljaiseksi”, TYY Terveeksi -listan Haapala toteaa hämillään.

Lääketieteellisessä tiedekunnassa hoitotiedettä opiskeleva Haapala uskoo, että menestyksen takana on paitsi ahkera kampanjointi, myös taustavoimana toiminut tiivis ja yhteisöllinen laitos.

”Meiltä ei ollut hoitotieteen laitoksella ketään edes ehdokkaana viime kaudella. Nyt halusimme tuoda esiin, mitä hoitotiede on.”

Helsingissä asuvan Haapalan päävaaliteemana oli etäopiskelun tukeminen esimerkiksi sähköisiä järjestelmiä ja tenttiakvaariota suosien.

”Kaikilla tulisi olla mahdollisuus osallistua opiskeluun. Ei pelkästään meillä ulkopaikkakuntalaisilla vaan myös eri elämäntilanteessa olevilla: vaihto-oppilailla, sairaana olevilla tai perheellisillä.”

Ääniharavan mukaan hoitotieteen tietyt piirteet tekevät laitoksen opiskelijoista omanlaisensa porukan, jonka erityisyys tulee ottaa huomioon myös päätöksenteossa.

”Suurimmalla osalla on amk-tutkinto taustalla, joten olemme vähän vanhempia, ja puolet meistä on ulkopaikkakuntalaisia. Näihin liittyviä asioita lähdimme viemään kampanjassa eteenpäin. Se innostus on näkynyt myös ulospäin.”

Lue lisää:

Edustajistovaalien selvä voittaja on kauppatieteiden, oikeustieteen ja lääketieteellisen opiskelijoiden vaalirengas

TYYn edustajistovaalien tulos on selvinnyt: vaalien häviäjät ovat Vihreä Vasemmisto, Eduxi ja Demokraatit, joka tippuu edustajistosta. (11/2017)

Kommentti: Journalismia, ei vaaliviestintää

"Eräänkin spin doctorin mielestä Tylkkärin pääkirjoituksessa ei saisi sanoa suoraan, että vaaleissa tavoitellaan voittoa. Höpsis! Totta kai joka ikinen kisaan lähtenyt ryhmä hakee vaaleissa menestystä. Jos väittää muuta, hurskastelee." (11/2017)