Uutiset
05.11.2014

Opettajaopiskelijat allekirjoittavat yhteistyösopimuksen Rauman kaupungin kanssa

Teksti:
Susanne Salmi
  • Kuva: Hanna Oksanen

Opiskelijatilansa menettänyt Opekas ry saa Rauman kaupungilta rahallista tukea uusien tilojen vuokraamiseen.

Tylkkäri uutisoi lokakuun alussa Turun yliopiston ylioppilaskunnan alayhdistysten kärsivän tilanpuutteesta. Rauman kampuksella tilaongelmiin etsitään nyt ratkaisua kaupungin ja opiskelijoiden välisen yhteistyön avulla.

Opettajaopiskelijoiden yhdistys Opekas ry ja Rauman kaupunki ovat valmistelleet sopimuksen, jonka nojalla kaupunki avustaa yhdistystä vuosittain 10 000 eurolla. Summa on tarkoitettu käytettäväksi tilojen vuokraamiseen Turun yliopiston opettajankoulutuslaitoksen Rauman yksiköltä. Sopimus allekirjoitetaan marras-joulukuun vaihteessa.

Vastapalvelukseksi Opekas ry on sitoutunut järjestämään Rauman kaupungille neljä yleisötapahtumaa vuodessa. Näistä merkittävin on huhtikuussa järjestettävä Rauman päivän lastentapahtuma.

”Tapahtumat toteutetaan talkoovoimin. Tämä ei tuota meille ongelmia, sillä olemme järjestäneet aiemminkin paljon vastaavan tyyppistä toimintaa”, Opekas ry:n puheenjohtaja Pirita Talikka kertoo.

 

Tähtäimessä hyvä korkeakoulukaupunki

Vielä vuosi sitten Opekas ry:llä oli käytössään muun muassa bändikämppä ja oma kahvila. Tänä vuonna yliopistoyksikkö on joutunut säästösyistä luopumaan kahdesta rakennuksesta, joissa entiset opiskelijatilat sijaitsivat.

”Olemme nyt ensimmäistä kertaa tilanteessa, jossa opiskelijajärjestön on maksettava tiloistaan vuokraa. Opiskelijatilojen olemassaolo on hyvin tärkeää, mutta valitettavasti laitoksemme ei voi rahallisesti osallistua tilojen tarjoamiseen”, sanoo sopimusneuvotteluissa laitoksen edustajana toiminut yliopistonlehtori Lauri Kemppinen.

Rahallisen panoksen sijaan opiskelijat kertovat saaneensa yliopistoyksikön henkilökunnalta paljon tukea ja kannustusta.

”Emme välttämättä olisi tässä tilanteessa ilman laitokselta saamaamme tukea”, Talikka sanoo.

Sopimusta on valmisteltu alkuvuodesta saakka. Rauman kaupungilla tutkimuspäällikkönä työskentelevä Kaarina Nurmi kertoo, että Raumasta halutaan tehdä mahdollisimman hyvä korkeakoulukaupunki. Nurmi sanoo iloitsevansa sopimuksen toteutumisesta.

”Kyseessä on hieno uudenlainen yhteistyömalli, joka palvelee molempia osapuolia”, tutkimuspäällikkö kehuu.