Uutiset
23.04.2009

Opiskelijajärjestöjen kunnallispoliittinen ohjelma julkaistu

Asialistalla ovat muun muassa kulttuuri, mielenterveys ja harjoittelupaikat.
Turun yliopiston ylioppilaskunta, Åbo Akademis Studentkår, Turun ammattikorkeakoulun oppilaskunta ja Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunta ovat julkaisseet uuden kunnallispoliittisen ohjelmansa. Ohjelma pohjautuu viime syksynä toteutettuun kyselyyn, joka lähetettiin sähköisesti kaikille Turun korkeakouluopiskelijoille. Ensimmäisen kerran kysely toteutettiin vuonna 2006.

Ohjelmassa on sekä yleisempiä tavoitteita, kuten kevyen ja julkisen liikenteen kehittäminen, että tarkempia vaatimuksia.
"Esimerkiksi Turun kaupungilla oli viime vuonna 11 harjoittelupaikkaa korkeakouluopiskelijoille. Se on naurettava määrä 30 000 opiskelijan kaupungissa", toteaa Turun yliopiston ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Jukka Vornanen.
Samoin harjoittelumahdollisuuksista on tiedotettu huonosti.
Opiskelijat kokevat myös esimerkiksi kaupungin mielenterveyspalveluiden huonontuneen parin vuoden takaisesta kyselystä. Samoin YTHS:n palvelut ovat ruuhkautuneet.
"Yritämme selventää työnjakoa kaupungin ja YTHS:n välillä", Vornanen kertoo.
Samoin ohjelmassa vaaditaan, ettei peruspalveluita leikata enää enempää – talous pitäisi korjata ennemmin kunnallisveron korotuksella.
Kulttuuripalveluiden suhteen ohjelmassa toivotaan jatkuvuutta, ettei kaikki tapahtuisi kulttuuripääkaupunkivuotena.

Opiskelijoiden kuntavaikuttamisella on saatu tuloksia. Esimerkiksi ohjelmassa vaadittu ammattikorkeakouluopiskelijoiden terveydenhuollon keskittäminen yhteen pisteeseen on lopulta toteutumassa.
Vornanen on tyytyväinen tämänkertaiseen ohjelmaan.
"Saimme sisällytettyä siihen selkeitä parannusehdotuksia."

Teksti: Visa Kurki
Kuva: Jussi Vierimaa

Turun ylioppilaslehti 8/2009 (24.4.)