Uutiset
27.11.2013

Petra Peltonen tähtää SYL:iin

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) ehdokas Suomen ylioppilaskuntien liiton hallitukseen on Petra Peltonen. Peltonen vastaa tällä hetkellä TYYn hallituksessa viestinnästä, työelämäasioista ja kaupunkisuhteista. Hän on toiminut aktiivisesti myös Turun opiskelijoiden sosialidemokraattisessa yhdistyksessä ja Demarinuorissa. Puoluekantansa hän löysi jo yläasteella.

Miksi haluat SYL:n hallitukseen?

"Opiskelijoiden asioista päätetään usein yhteiskunnan ylemmillä tasoilla, ja SYL:n kautta päätöksiin voi vaikuttaa. Yksittäisen ryhmän ääni ei kuulu yhteiskunnassa, jos ei ole ketään, joka sitä ääntä käyttää. Siksi SYL on tärkeä. Sen tehtävä ei ole syleillä koko maailmaa, vaan ajaa opiskelijoiden etua. Vastuualueista kiinnostaa etenkin työelämä, mutta olen avoin muillekin pesteille."

Miksi olisit hyvä valinta?

"Opiskelijat ovat laaja, mutta eivät kovin kovaääninen joukko. Kun ajetaan tällaisen ryhmän etua, pitää olla jämäkkä ja tiukka. Sitä koen olevani, hyvässä ja pahassa. Jos pelkäisin sitä, mitä edunvalvonta vaatii, en hakisi SYL:iin."

Opiskelet poliittista historiaa. Teetkö mitään, mikä ei liity politiikkaan?

"Välillä tuntuu, että en. Mutta lenkkeilen ja käyn salilla. Joskus on vapauttavaa miettiä vain sitä, kuinka monta kilometriä on tullut juostua. Lisäksi aika, jonka vietän perheeni ja ystävieni kanssa, on täysin epäpoliittista."

Onko myös tulevaisuutesi politiikassa?

"Laajasti ymmärrettynä luultavasti kyllä. Yhteiskunnallisessa vaikuttamistyössä ainakin."

TYL

SYL:n hallitus valitaan liittokokouksessa 29.–30.11.