Uutiset
25.09.2009

Pitkä tie tenttiakvaarioon

Tenttiakvaariohanke etenee Turun yliopiston, Turun kauppakorkeakoulun ja Åbo Akademin yhteishankkeena.

Lähes ikuisuusprojektiksi muotoutunut tenttiakvaario on askeleen lähempänä toteutumista. Opiskelijoiden vahvasti ajama tenttiakvaariohanke on edennyt Turun yliopiston, Turun Kauppakorkeakoulun ja Åbo Akademin yhteiseen testausvaiheeseen. Sekä tekninen työryhmä että käyttäjätyöryhmä on perustettu hiomaan tenttiakvaario toimintavalmiiksi jo ensi syksyyn mennessä.

"Tavoite on että keväällä 2010 pilottitenttejä voi tehdä, ja tarvittavien parannusten jälkeen 2010 syksyllä tenttiakvaario otetaan laajempaan käyttöön", tenttiakvaariohanketta valmisteleva konsortiokoordinaattori Riitta Koskimies kertoo hankkeen aikataulusta.

Turun yliopiston, Turun Kauppakorkeakoulun sekä Åbo Akademin yhteisellä Tenttiakvaarioprojektilla ei pitäisi Koskimiehen mukaan olla enää suuria kompastuskiviä.

"Yliopistoissa on budjettiin varattu rahaa. Kyse on enää monikielisyydestä ja monista toimijatahoista johtuvat viivästykset."

Tenttiakvaarioiden käyttöönottoa viivästyttävät enää käytännön ongelmat. Avoimia kysymyksiä ovat tenttiakvaariotilojen valinta, tenttiakvaariossa käytettävä ohjelmisto sekä varsinaista tenttimistapahtumaa koskevat järjestelyt.

Tenttiakvaarion käyttäjätyöryhmän jäsen Maria Ruuskanen toteaa hankkeen etenevän nyt hyvässä tahdissa.

"Kun tahtoa on löytynyt, asiat ovat menneet aika nopeasti eteenpäin. Ajatuksen myyminen täällä Turussa oli haastavin osuus. Lobbaukseen osallistuivat niin ylioppilaskunta kuin tiedekuntajärjestötkin monen vuoden ajan."

Teksti: Heikki Isotalo

Mikä akvaario?

- Akvaariotentissä opiskelija voi suorittaa tentin omavalintaisena aikana valvotussa tilassa tietokoneella kirjoittaen

- Tenttiakvaario helpottaa tenttien päällekkäisyydestä koituvia ongelmia

- Tentaattorin ei tarvitse tulla paikalle valvomaan tenttiä tai järjestämään tenttitilaisuutta

- Tenttikysymykset arvotaan erikseen kullekin tenttijälle