Uutiset
18.05.2017

Q-talo – opiskelijoiden uusi tila sai nimensä nopeasti

Teksti:
Nella Keski-Oja
Kuvat:
Atte Uusinoka
  • Q-talo eli Kuuvuoren vanha nuorisotila sijaitsee osoitteessa Nummen puistokatu 2.
  • Uusi Q-talo takaapäin. Ylioppilaskunnan vuokraamat nykyiset tilat, Turku-sali ja sauna, eivät taivu esimerkiksi juhlasaliksi tai kerhohuonekäyttöön.

Nyt se on varmaa: Turun yliopiston opiskelijat saavat Kuuvuoresta uuden juhla- ja kerhotilan, jonka nimeksi tulee Q-talo.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) hallitus päätti solmia sopimuksen Kuuvuoren vanhan nuorisotilan vuokraamisesta viime viikolla kokouksessaan. Tänään hallitus valitsi tilalle nimen: Q-talo.

"Nimen kautta haluamme tuoda esille talon sijaintia Kuuvuoressa. Kaikki loppupohdintoihin päätyneet nimivaihtoehdot leikittelivät asialla tavalla tai toisella", TYYn hallituksen varapuheenjohtaja Inari Harjuniemi kertoo.

Eniten keskustelua syntyi nimen kirjoitusasusta, sillä tilan nimeksi ehdotettiin myös Kuutaloa.

"Päädyimme Q-taloon, koska se on sujuvammin käännettävissä englanniksi [Q-house ] sekä hauskasti linjassa Ylioppilastalo A:n ja B:n kanssa."

Nimestä ei TYYn hallituksen puheenjohtajan Miika Tiaisen mukaan järjestetty kilpailua, koska erilaisiin nimikilpailuihin ei ole aikaisemmin saatu kovinkaan paljon vastauksia. Lisäksi ajoitus kilpailulle olisi ollut vaikea: moni opiskelija on tässä vaiheessa vuotta kesälomalla tai -töissä. Hallitus haluaa aloittaa talon markkinoinnin mahdollisimman nopeasti.

Kesän aikana tila remontoidaan. Suunnitelmien mukaan Q-taloa ryhdytään vuokraamaan käyttäjille syyskuun alussa. Alustavasti varauksia voi alkaa tehdä jo ensi viikolla. Tilan työnimi oli Uusi ylioppilastalo.

18.5.2017 klo 14.35: Juttuun lisätty TYYn hallituksen varapuheenjohtajan Inari Harjuniemen kommentit.

Lue lisää:

Opiskelijat ovat saamassa Uuden ylioppilastalon

Viime vuosina opiskelijat ovat joutuneet luopumaan monista juhla- ja tapahtumatiloistaan. Pitkään suunnitteilla ollut korvaava tila, työnimeltään Uusi ylioppilastalo, on ottanut ison askeleen eteenpäin. (4/2017)