Uutiset
23.01.2010

Taas liikkumaan, opiskelija!

  • Jomonissa hoidetaan kehoa perusteellisilla venytyksillä.
    Shindo&amp

Yliopistoliikunta tarjoaa myös keväällä monipuolisia liikuntamahdollisuuksia opiskelijoille.

Yliopistoliikunnan kevät on yhtä monipuolinen kuin syksykin. Tarjontaa pyritään kehittämään, mutta myös vanhat lajit pysyvät ohjelmistossa. Myös syksyllä ensimmäistä kertaa järjestetty Yo-pump jatkuu.

"Tarjolla on myös sellaisia lajeja, joihin aloittelijakin uskaltaa tulla mukaan. Toisaalta tunteja on edistyneemmillekin", liikuntasuunnittelija Teija Hakala kertoo.

Pallopelien, kamppailulajejen sekä aerobic- ja jumppatuntien rinnalla mukana on myös kattava tanssivalikoima. Erikoistanssivuorojen lisäksi on Yo-dance-vuorot kuukausittain vaihtuvalla teemalla, vuoden ensimmäisenä teemana on Bollywood. Tanssia harrastaville Hakala suosittelee dance-aerobicia. Keskiviikkoaamuna kannattaa suunnata Educariumin aamujumppaan.

Uutena lajina kevään ohjelmistossa on itämainen rentoutus- ja syvävenyttelyharjoitus Shindo&Jomon.

"Kyse on alunperin japanilaisesta lajista, jota harrastetaan lähinnä vain Japanissa ja Suomessa", kursseja vetävä Vuokko Alvari selventää. Shindo&Jomon on pohjimmiltaan hoitomuoto, jossa pyritään sydämen kuunteluun ja lempeään rentoutumiseen ja tunteiden tasapainoon.

"Suosittelen kaikille, jotka haluavat oppia hoitamaan kehoaan ja rentoutumaan kehon menetelmien avulla. Kyse on kehon ja mielen rentoutuksesta", Alvari toteaa.

Yliopistoliikunnan eri ryhmiä voi kokeilla ilmaiseksi 24. tammikuuta asti. Kevään liikuntamaksu on 26 euroa.

Teksti: Heikki Isotalo

Kuva: Marja Saleva