Uutiset
05.09.2017

Tältä näyttävät Ylioppilaskylän uudet korttelit – katso kuvat!

Kuvat:
Turun Ylioppilaskyläsäätiö / havainnekuvat
  • Tältä näyttää tuleva Tyyssija. Arkkitehtuurikilpailun voittajatyöksi valittiin kilpailuehdotus nimeltä ”Emo”. Työn ovat suunnitelleet Pekka Mäki, Rauno Lehtinen ja Jani Vahala arkkitehtitoimisto SIGGE Arkkitehdit Oy:stä. Havainnekuva.
  • Ovaalin muotoinen rakennus on sijoitettu tontin keskelle, ja se muodostaa sisäpihalle ison aukion. Maantasolle tulee lasinen ja molempiin suuntiin avoin kauppa- ja ravintolakerros.
  • Tyyssijaan arvioidaan valmistuvan noin 200 uutta opiskelija-asuntoa. Lisäksi kohteeseen tulee muun muassa TYS:n toimisto, ravintola-kahvila, kauppa ja opiskelijaliikunnan kuntosali. Rakennushankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 35 miljoonaa euroa.
  • Tuleva Kylänkulman opiskelija-asuntokortteli sijoittuu Halisten kosken tuntumaan. Samalla siitä tulee Ylioppilaskylän uusi itäreuna. Kohteen arkkitehtuurikilpailun voittajatyöksi valittiin ehdotus nimeltä ”Kaupunkipuistossa”. Työn ovat suunnitelleet Selina Anttinen ja Vesa Oiva arkkitehtitoimisto Anttinen Oiva Arkkitehdit Oy:stä.
  • Kyläkulmaan on suunnitteilla noin 350 opiskelija-asuntoa. Hankkeen kokonaiskustannusarvio on noin 45 miljoonaa euroa.
  • Kyläkulman yhteispihasta halutaan vehreä ja puistomainen. Pihalle tulee grillauspaikkoja, ulkoliikuntapisteitä ja illanviettopaikkoja.

Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) kahden uuden opiskelija-asuntokohteen arkkitehtuurikilpailut on ratkaistu. Kilpailuissa etsittiin omaleimaisia, ympäristöä täydentäviä ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoisia suunnitelmia Tyyssijan ja Kylänkulman kortteleiksi.

Tyyssija sijoittuu nykyisen TYS:n toimistorakennuksen tontille Ylioppilaskylän länsipuolelle ja Kylänkulman kortteli Halisten kosken tuntumaan Ylioppilaskylän itäpuolelle.

Molempiin asuntokohteisiin tulee pääasiassa pieniä, keskimäärin alle 30 neliön kokoisia ja kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja.  Tyyssijan on arvioitu valmistuvan vuoden 2020 ja Kylänkulman vuoden 2021 syksyllä. Yhdessä korttelit tuovat Turkuun noin 550 uutta opiskelija-asuntoa.

Katso voittaneiden kilpailuehdotusten kuvat yllä.

 

Lue lisää:

Puutalo keskellä Ylioppilaskylää

Turun ylioppilaskyläsäätiön tuorein vuokrakohde on värikäs kimppakämppä, jonka takkaa pidetään lämpimänä. (3/2017)

Miltä muraalien Ylioppilaskylä voisi näyttää?

Muraalit ovat yleistymässä Suomen kaupunkikuvassa nopeasti. Saadaanko niitä myös Ylioppilaskylään? (2/2017)

TYS:n talouden pelastajasta tulikin sen lamauttaja

Läheltä piti, ettei 50-vuotisjuhliaan viettävää TYS:ä olisi enää olemassakaan. 1970-luvulla ylioppilaskylään visioitiin nimittäin valtavaa kongressikeskusta ja omaa rautatieasemaa. Mammuttihankkeen muistoina ovat seitsemän miljoonan euron velat ja nykyinen Caribia. (11/2016)

Vuosikymmen 17,9 neliön varassa

Tero Ahlgrenilla tuli elokuussa täyteen kymmenen vuotta Ylioppilaskylän yksiössään. Vakiasukas on päässyt myös mukaan päättämään koko turkulaisen opiskelija-asumisen tulevaisuudesta. (8/2016)