Uutiset
05.09.2017

Tältä näyttävät Ylioppilaskylän uudet korttelit – katso kuvat!

Kuvat:
Turun Ylioppilaskyläsäätiö / havainnekuvat

Turun Ylioppilaskyläsäätiön (TYS) kahden uuden opiskelija-asuntokohteen arkkitehtuurikilpailut on ratkaistu. Kilpailuissa etsittiin omaleimaisia, ympäristöä täydentäviä ja kaupunkikuvallisesti korkeatasoisia suunnitelmia Tyyssijan ja Kylänkulman kortteleiksi.

Tyyssija sijoittuu nykyisen TYS:n toimistorakennuksen tontille Ylioppilaskylän länsipuolelle ja Kylänkulman kortteli Halisten kosken tuntumaan Ylioppilaskylän itäpuolelle.

Molempiin asuntokohteisiin tulee pääasiassa pieniä, keskimäärin alle 30 neliön kokoisia ja kohtuuhintaisia opiskelija-asuntoja.  Tyyssijan on arvioitu valmistuvan vuoden 2020 ja Kylänkulman vuoden 2021 syksyllä. Yhdessä korttelit tuovat Turkuun noin 550 uutta opiskelija-asuntoa.

Katso voittaneiden kilpailuehdotusten kuvat yllä.

 

Lue lisää:

Puutalo keskellä Ylioppilaskylää

Turun ylioppilaskyläsäätiön tuorein vuokrakohde on värikäs kimppakämppä, jonka takkaa pidetään lämpimänä. (3/2017)

Miltä muraalien Ylioppilaskylä voisi näyttää?

Muraalit ovat yleistymässä Suomen kaupunkikuvassa nopeasti. Saadaanko niitä myös Ylioppilaskylään? (2/2017)

TYS:n talouden pelastajasta tulikin sen lamauttaja

Läheltä piti, ettei 50-vuotisjuhliaan viettävää TYS:ä olisi enää olemassakaan. 1970-luvulla ylioppilaskylään visioitiin nimittäin valtavaa kongressikeskusta ja omaa rautatieasemaa. Mammuttihankkeen muistoina ovat seitsemän miljoonan euron velat ja nykyinen Caribia. (11/2016)

Vuosikymmen 17,9 neliön varassa

Tero Ahlgrenilla tuli elokuussa täyteen kymmenen vuotta Ylioppilaskylän yksiössään. Vakiasukas on päässyt myös mukaan päättämään koko turkulaisen opiskelija-asumisen tulevaisuudesta. (8/2016)