Uutiset
12.02.2009

Tenttiakvaariolle vihreää valoa

Huonon käsialan riivaamille lopultakin helpotusta.

Tenttiakvaariota – mahdollisuutta suorittaa tentti omavalintaisena aikana valvotussa tilassa tietokoneella kirjoittaen – on haikailtu Turun yliopistossa jo koko vuosituhannen ajan. Nyt projektia ollaan vihdoin toteuttamassa. Hankkeeseen on osoitettu rahoitusta, ja tavoitteena on, että akvaario olisi käytössä jo ensi vuonna uuden Turun yliopiston aloittaessa. Sama järjestelmä ulotetaan myös Åbo Akademihin, tosin hieman myöhäisemmällä aikataululla.
"Toiminta alkaa luultavasti jollain pilottihankkeella, kuten esimerkiksi liiketoimintaosaamisen opintokokonaisuudella", Turun yliopiston ylioppilaskunnan koulutuspoliittinen sihteeri Tomi Nyström kertoo.

Tenttiakvaarion etuja opiskelijalle ovat muun muassa mahdollisuus suorittaa opintoja omaan tahtiin sekä tekstinkäsittelyohjelman edut, kuten mahdollisuus muotoilla vastauksia helpommin.
"Jotkut opiskelijat saattavat myös kokea massatenttitilanteet ahdistaviksi", Nyström muistuttaa.
Tietokoneella tenttimisestä ei kuitenkaan välttämättä ole hyötyä kaikilla aloilla, kuten monilla matemaattis-luonnontieteellisillä aloilla. Esimerkiksi kaavojen kirjoittaminen tekstinkäsittelyohjelmalla on usein melko työlästä.

Lunttausmahdollisuuksia akvaariotentissä pyritään vähentämään tilassa olevalla valvontakameralla sekä sillä, että tenttimistilaan mennään aina esimerkiksi vahtimestarin kautta.
"Tällöin vilppi on käytännössä yhtä vaikeaa akvaariotentissä kuin perinteisessäkin tentissä", Nyström toteaa.

Teksti: Visa Kurki
Kuva: Sxc

Turun ylioppilaslehti 3/09 (13.2.)