Uutiset
15.08.2017

”Tosi hyvä fiilis!” – lääkiksen opiskelijat aloittivat lukuvuoden

Teksti & Kuvat:
Nella Keski-Oja
  • ”On tässä pieni lääkiskupla, kun opinnot alkavat niin aikaisin,” lääketieteen fuksi Janina Karhu kertoo.

Kesäsäät ovat vasta todenteolla alkaneet, kun Medisiinan käytävillä käy jo kova kuhina. Lääketieteen fuksit – kavereiden kesken fetukset – aloittavat lukuvuoden jo elokuun toisella viikolla. Suurin osa muista opiskelijoista saapuu kampukselle syyskuun vaihteessa.

”Nyt on tosi hyvä fiilis! Olen odottanut tätä tosi pitkään”, fetus Janina Karhu iloitsee.

Vammalasta kotoisin oleva Karhu, 22, on ”sydämeltään turkulainen”. Hän piti lukion jälkeen muutaman välivuoden, teki töitä ja luki pääsykokeeseen, kunnes tänä vuonna tärppäsi.

”Uusista kavereista useammat ovat hakeneet lääkikseen monta kertaa.”

JOHDANTOVIIKOLLA fukseille esiteltiin muun muassa lääketieteellistä tiedekuntaa, yliopistossa opiskelua ja lääkärin työtä. Vapaa-aika on hurahtanut kurssikavereihin ja tutoreihin tutustuessa eli bileissä, piknikillä, lautapelien parissa ja kaupunkisuunnistuksessa.

”Tosi vähän on saanut nukuttua, kun on koko ajan menossa.”

Yhteishenki hitsautuu, kun itsensä ylittää porukassa. Esimerkiksi suunnistusrastilla ryhmän piti esiintyä ohikulkijoille ja pyytää palkkio. Osa fetuksista rikkoi kananmunia ja kippasi jauhoja päälleen, mutta Karhun joukkue tarttui kitaraan.

”Saimme palkkioksi neljä euroa ja yhden karkin sekä kaksi vihkonsivua luentopaperiksi ja nenäliinoja masennukseen. Eräs mies myös soitti meille vastineeksi koskettavan kappaleen.”

LÄÄKETIETEELLISESSÄ jokainen vuosikurssi saa oman, yleensä latinankielisen, nimen. Viime vuosien tuttuja ovat muun muassa Cursus Hermes, Cursus Actus ja Cursus Laxus.

”Me äänestämme omasta nimestä ensi viikon maanantaina. Jokainen voi jättää ehdotuksia”, Karhu hymyilee.

 

Lue lisää:

Pyhä kolminaisuus

Kansainvälisen liiketoiminnan opiskelija Heta Pirttijärvi tutkaili lääkiksen, kauppiksen ja oikiksen opiskelijoiden sielunelämään yökerho Apollossa. (3/2017)

Speksi – ainutkertainen sukellus improvisaatioteatteriin

TLKS Speksi loihtii yli sadasta lääkisläisestä näyttämötaitelijoita. Ainutlaatuinen tilaisuus esiintyä parrasvaloissa houkuttaa ennen uraa lääkärinä. (2/2017)

Arvio: Lääkärispeksi sirkustunnelmissa

Turun Lääketieteenkandidaattiseuran TLKS Speksi käynnistää turkulaisen speksikevään sirkustunnelmissa. Sirkus verissä on tarina pienen esiintyjäjoukon kiemuraisista ihmissuhteista ja niiden seurauksista. (2/2017)

Lääkäritarina

Moni opiskelija miettii koko opiskeluaikansa, mitä ihmettä sitä tekisi isona. Osan ei tarvitse. He tietävät, että tulevat käyttämään valkoista takkia. (10/2014)