Uutiset
22.01.2010

TuKY alayhdistykseksi

Ylioppilaskuntien yhdistyttyä Turun kauppatieteen ylioppilaat ry. hakee paikkaansa alayhdistyksenä.

Vuodenvaihteessa päätöksensä saanut turkulaisten korkeakoulujen yhdistymisprosessi muutti Turun kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan TuKY:n Turun yliopiston ylioppilaskunnan TYYn alayhdistykseksi.

"Edessä on paljon haasteita ja paljon mahdollisuuksia", TuKY ry:n hallituksen puheenjohtaja Mikko Leino toteaa. TuKY:n toiminta ei tule supistumaan merkittävästi entisestä, vaan mukaan toimintaan koetetaan kosiskella opiskelijoita myös kauppakorkeakoulun seinien ulkopuolelta.

"Tietty osa toiminnasta saattaa jopa kasvaa", Leino katsoo.

TuKY:n hallituksen tiedottaja Tinja Veikkolainen on samoilla linjoilla.

"Voimme alkaa järjestää isoja poikkitieteellisiä tapahtumia", Veikkolainen toteaa. Samoin kauemmas sijoittuvat ekskursiot kannattaa toteuttaa vastaisuudessa yhteistyössä.

"On järkevää ja ekologista että bussit tulevat täyteen", Leino korostaa.

Yhdistyminen TYYhyn merkitsi lähes kuusikymmenvuotisen itsenäisen taipaleen päätöstä. Kun kauppakorkeakoulun opiskelijat alkujaan kuulivat uutiset yhdistymisestä, herätti se myös kielteisiä ajatuksia.

"Alkushokki oli iso. Kun ei vielä tiedetty mitä tulee tapahtumaan, jäsenistön keskuudesta kuului negatiivisia kommentteja", Veikkolainen muistelee.

"Kun shokista päästiin ohi, tajuttiin että yhdistyminen ei juuri vaikuta kielteisesti jäsenistöön", TuKYn hallituksen kulttuurivastaava Sanna Laaksonen jatkaa.

Kulissien takana TuKY kokee riviopiskelijalle näkymättömiä muutoksia. Yhdistyksen liikevaihto supistuu, kun jäsenmaksutulot siirtyvät uudelle ylioppilaskunnalle.

"Ennen saatiin 100 000 euroa ylioppilaskunnan jäsenmaksuja, nyt saadaan TYYn toiminta-avustuksen minimisumma, joka on 200 euroa", hallituksen klubimestari Arttu Kujala huomauttaa.

TuKY:n edustajisto lakkasi olemasta ja sihteeristön määrä pieneni, samalla kun osa edunvalvonnasta siirtyi TYYn kautta hoidettavaksi. Erityisesti kaupallisia aloja koskevista edunvalvonnallisista asioista TuKY tulee huolehtimaan myös jatkossa.

Myös vanhoja perinteitä pyritään vaalimaan jatkossakin. Hyvänä huomionosoituksena kauppakorkeakoulun suuntaan TYYn lippuun lisätään TuKY:n kuntanauha.

"Pienet jutut ovat olleet todella tärkeitä", Leino korostaa.

Opiskelijan arkeen ei yhdistyminen juuri vaikuta, lukuun ottamatta ylioppilaskunnan tarjoamia palveluita, jotka jatkossa löytyvät Yo-talo A:sta TYYn tiloista.

Teksti: Heikki Isotalo