Uutiset
26.03.2009

TuKY tavoittelee 8 paikkaa

Edustajistovaaleissa kaksi uutta ryhmää ja kaksi vaalirengasta.

TYYn edustajistovaaleissa on kaksi uutta tulokasta: humanistien Humanistilista sekä kauppatieteilijöiden TuKY-lista. Kauppatieteilijöiden nykyinen edustajisto asettui hyvin yhtenäisenä rintamana uuden tiedekuntalistan taakse, joskin muutama kylteriedaattori meni poliittisten ryhmien listoille.

Ryhmät Lex, TuKY ja TYY terveeksi ovat muodostaneet vaalirenkaan. Tämä tarkoittaa sitä, että näiden kolmen ryhmän äänet lasketaan yhtenä listana ja saatujen paikkojen lukumäärä määräytyy siis vaalirenkaan saaman äänisaaliin mukaan. Todennäköistä on, että vaalirenkaasta hyötyvät kaikki osapuolet. Toisen vaaleihin osallistuvan vaalirenkaan muodostavat luonnontieteitä edustava Hybridiaani ja Humanistilista.
Lexin Tuomas Fonselius näki vaalirenkaan luonnollisena valintana.
"Lex on perinteisesti tehnyt hyvää yhteistyötä muiden sitoutumattomien ryhmien kanssa. Näissä vaaleissa teemat osuivat yksiin sekä TuKY:n että TYY terveeksi -ryhmän kanssa, emmekä näin ollen nähneet estettä yhteiselle vaalirenkaalle."
TuKY liittyi vaalirenkaaseen yhteneväisten mielipiteiden takia.
"LEX- ja TYY terveeksi -listojen mielipiteet, kärjet ja linjat ovat lähimpänä TuKY:n omia. Näistä tärkeimpiä ovat TYYn talouden kuntoon saattaminen ja poliittinen sitoutumattomuus. Yhteistyö jatkunee uudessa edustajistossa", sanoo tukylainen Niklas Mannfolk.
Hybridiaanien Jaakko Ilvonen perustelee humanistien ja luonnontieteilijöiden vaalirengasta samoin.
"Vaalirengas humanistien kanssa on varsin looginen ratkaisu, olemmehan molemmat tiedekuntiemme sitoutumattomia vaaliliittoja ilman poliittisia kytköksiä. Luonnontieteilijöiden ja humanistien ainejärjestöjen välillä on myös paljon yhteistyötä."

TuKY sai vaalilistalleen kolmanneksi eniten ehdokkaita eli 46. Vaikuttaa siltä, että nykyinen kauppakorkeakoulun ylioppilaskunnan edustajisto on melko vahvasti asettunut tiedekuntaryhmänsä taakse.
"Nykyisessä edustajistossamme on joidenkin poliittisten ryhmien linjauksia myötäileviä ryhmiä. Näiden ryhmien edaattoreista osa on uuden edustajiston vaaleissa poliittisten ryhmien listoilla, mutta osa on kokenut nimenomaan TuKY:n asiat omakseen ja on siksi sitoutumattomalla TuKY-listalla", Mannfolk tarkentaa.
TuKY pitää realistisena tavoitteena edustajiston 41 paikasta kahdeksaa paikkaa.

Teksti: Jani Sipilä
Kuva: Jussi Vierimaa

Turun ylioppilaslehti 6/2009