Uutiset
07.10.2013

turku, tampere ja itä-suomi koulutusvientiyhteistyöhön

Tampereen yliopiston hallitus hyväksyi 27.9. yliopiston osallistumisen koulutusvientiyritykseen. Turun ja Itä-Suomen yliopistojen hallitukset tekivät myönteiset päätökset jo aiemmin.

Tampereen yliopiston hallitus hyväksyi 27.9. yliopiston osallistumisen koulutusvientiyritykseen. Turun ja Itä-Suomen yliopistojen hallitukset tekivät myönteiset päätökset jo aiemmin syyskuussa.

Turun yliopiston tiedotteen mukaan uusi koulutusvientiyritys aloittaa mahdollisimman pian. Varsinainen koulutusvienti on tarkoitus aloittaa vuoden 2014 alussa.

Kolmen yliopiston yhteisen yrityksen tavoitteena on kehittää koulutustuotteita ja edistää koulutusvientiä yliopistoissa.

"Yhteisyrityksen hyöty perustuu siihen, että yliopistojen kesken on mahdollista tehdä järkevä työnjako. Jonkinlainen profiloituminen on tarpeen. Ratkaisevaa on, minkälaisille koulutustuotteille on kysyntää", Turun yliopiston rehtori Kalervo Väänänen sanoo.

Yliopistojen vahvuudet vaikuttavat siihen, miltä aloilta kukin alkaa tarjota koulutusta. Väänäsen mukaan Turun yliopiston valtteja voisivat olla esimerkiksi opettajien täydennyskoulutus sekä terveys- ja sosiaalitieteiden alojen koulutus.

Koulutusvientiyhtiön mahdollisia asiakkaita ovat esimerkiksi ulkomaiset yritykset, julkisorganisaatiot, yliopistot sekä täydennys- ja tutkintokoulutuksesta kiinnostuneet henkilöt. Asiakkaita voivat olla myös ulkomailla toimivat suomalaisyritykset. Aluksi yliopistot aikovat myydä täydennyskoulutusta, opintomoduuleja ja tilauskoulutuksia.

"Jos lainsäädäntö muuttuu niin, että tutkinto-opetuksen viennistä tulee mahdollista, myös sitä on syytä pohtia vakavasti", Väänänen sanoo.

TYL