Uutiset
17.10.2012

TVO sai tilat Logomon naapurista

Pula sitseille ja keikoille sopivista tiloista jatkuu silti. Uudella TVO:lla rokataan vasta ensi vuonna.

Ylioppilastalo B:n remontti on edennyt siihen vaiheeseen, että TYYn kirjaston ja S-osiksen tilat on peruskorjattu ja niille on tehty viimeinen rakennustarkastus. Vielä ei kuitenkaan tiedetä, milloin toiminta tiloissa käynnistyy uudelleen.

S-osiksen tiloissa ei enää musiikki soi, sillä toisen kerroksen toimistotilat muuttuvat asuinkäyttöön. Kirjasto jatkaa vanhassa paikassaan toisessa kerroksessa. S-osikselle tulee pääasiassa alayhdistysten kokous- ja toimistotiloja.

Ylioppilastalon remontti on soholaisen Tatu Virran mukaan tuonut osakunnille tilahuolia.

"Kaupungissa olisi tarvetta sitsitiloille. Onneksi saimme tilat Kirkkotieltä. Uusista on vuokrattu lähes yhtä tiiviisti kuin S-osista loppuaikojen käyttöpiikin aikaan"

Samoilla linjoilla on TVO:n kuraattori Anna Puukka.

"Bändeiltä kuulee, että tiloja kaivattaisiin lisää. Turussa ei ole paljon keikkapaikkoja, joissa aloittelevat bändit pääsisivät soittamaan. Ruohonjuuritason paikoissa juomat eivät voi maksaa 10 euroa kappale."

Tilanteeseen on lähiaikoina tulossa muutos. TVO on vuokrannut Logomon vierestä 300 neliötä VR:n vanhoja tiloja. Tiloja ei ole suunniteltu anniskelutoimintaan, joten edessä on iso remontti. Se on vasta suunnitteluvaiheessa, tilojen piirrustuksia ollaan vasta tekemässä, Puukka kertoo. Kyseessä ei ole mikään väliaikaisratkaisu.

"Tavoitteena on tehdä tilasta ylioppilastalossa sijainneen vanhan TVO:n kaltainen anniskeluoikeuksilla varustettu keikkapaikka", Puukka sanoo.

TEKSTI: SAMPO ROUHIAINEN