Uutiset
31.01.2013

TVO valmistelee muuttoa Köydenpunojankadulle

  • Tässä on uusi TVO: VR:n vanha rakennus Köydenpunojankadulla.

Tavoitteena on elvyttää osakunnan ravintola- ja keikkapaikkatoiminta.Turun yliopiston varsinaissuomalainen osakunta TVO on löytänyt uudet kerhotilat VR:n vanhoista tiloista Logomon naapurista Köydenpunojankadulta. Turun ylioppilaslehti uutisoi asiasta ensimmäisen kerran viime lokakuussa.

TVO:n kuraattori Sara Bronstein kertoo, että vaikka osakunnalla on ollut vuokrasopimus uusiin tiloihin jo jonkin aikaa, tilanne on toistaiseksi aikataulullisesti epämääräinen.

Rakennus on tarkoitus remontoida, ja avaamisajankohdasta ei ole vielä tietoa. Bronstein lupailee uuden TVO:n avautuvan kuitenkin tämän vuoden puolella.

"Uskallan luvata, että teemme kaikkemme, jotta tämä taas kerran uusi TVO avataan mahdollisimman pian nimenomaan keikkapaikkana eli ravintolatilana", Bronstein kommentoi Tylkkärille.

Tilaa on Bronsteinin mukaan "sopivasti" eli arviolta saman verran kuin alkuperäisellä TVO:lla.

Erona vanhaan tilaan ovat korkea huonekorkeus ja ikkunat, joiden ansiosta auringonvalo pääsee päiväsaikaan tilaan sisälle.

TVO on toistaiseksi majaillut Ursininkadulla, jonne osakunta muutti viime maaliskuussa Varialta Itäiseltä Pitkäkadulta.

"Ursininkadun tilat ovat meillä vielä koko vuoden ja tälläkin hetkellä TVO:n toiminta on keskittynyt sinne - kokoustamme siellä ja osakunnan kerhot ja muu toiminta tapahtuu kaikki vielä siellä, vaikka osa kalusteista onkin muutettu jo uusiin tiloihin", Bronstein kuvaa tilannetta.

Ursininkadulla ei ole anniskelutoimintaa, mutta opiskelijatapahtumia ja yksityistilaisuuksia, kuten sitsejä, valmistujaisia, tukikeikkoja ja syntymäpäiviä, tilassa voi järjestää.

Bronsteinin mukaan parhaiten asioista pysyy perillä käymällä Ursininkadulla ja seuraamalla TVO:n kalenteria ja Facebook-ryhmää.

TEKSTI: LAURA MYLLYMÄKI

KUVA: KRISTIAN TERVO