Uutiset
02.12.2016

TY:n opiskelijat voittivat TurkuLab Challenge -kilpailun

Teksti & Kuvat:
Atte Uusinoka
  • Korventaustan (vas.) ja Kantasen ideat saivat yhteensä yli 10 000 euron edestä palkintoja.

Turun yliopiston opiskelijoiden Miikka Korventaustan, Pyry Kantasen ja Tero Kempin kämppisten etsintää helpottava sovellus toi triolle pääpalkinnon TurkuLab Challenge -ideointikilpailussa.

Nyt kolmikko voi viedä start-up-ideaansa eteenpäin 7 000 euron palkinnon ja Slush -tapahtuman kilpailupaikan avulla. 

”Tällaisen kilpailun voitto on varmaankin paras validointi, mitä voi tässä vaiheessa idealleen saada”, valtiotieteitä opiskeleva Kantanen iloitsee.

Tiimin Happy Squares -sovelluksen ajatus on, että yhteiset mielenkiinnon kohteet luovat nykyistä viihtyisämpiä yhteisöjä. Soluasuntoa etsivä vastaa kysymyksiin esimerkiksi elämänarvoista, harrastuksista ja elintavoista. Tämän jälkeen samanhenkiset asukkaat sijoitetaan samoihin soluasuntoihin.

TurkuLab Challenge -voitto toi tiimille kilpailupaikan Helsingissä järjestettävään Slushiin, joka lukeutuu Euroopan suurimpiin startup-tapahtumiin. Siellä tiimi sai keskiviikkona esittää ideansa kansainväliselle yleisölle, joka koostui startup-yrittäjistä, mediasta ja investoijista.

”Olen sanonut, että SuomiAreena on Suomen paras festivaali, mutta kyseisen tittelin haltija taitaa tämän kokemuksen myötä siirtyä Slushille”, Kantanen pohtii.

TurkuLab Challenge -kilpailussa ratkaisuja sai esittää viiteen erilaiseen haasteeseen. Korventaustan ja Kantasen ideat voittivat pääpalkinnon lisäksi kolme muuta haastetta. Iso osa ideoista tuli tuttavilta, jotka toivoivat elämäänsä jotain uutta palvelua. Korventaustan mukaan ideoita syntyi myös maailmaa ja mediaa seuraamalla.

”Jos huomaa epäkohdan tai ongelman, siihen pyrkii löytämään ratkaisun. Sitä kautta löytyy innovaatio”, kasvatustieteitä opiskeleva Korventausta miettii.

Kantanen kannustaa kaikkia opiskelijoita osallistumaan erilaisiin startup-kilpailuihin. Toiminnassa huomaa, että jokaisella ihmisellä on aina jotain annettavaa erilaisille yhteisöille.

”Tässä kilpailuissa oli paljon insinöörejä ja talouden opiskelijoita, mutta humanisteja oli todella vähän. On bullshittiä, etteivät humanistit pärjäisi näissä ympyröissä loistavasti”, Kantanen kannustaa.

Voitokkaan tiimin kolmas jäsen Tero Kemppi opiskelee tietojenkäsittelytiedettä.

Virtaa viiskymppisiin

TurkuLab Challenge oli osa Turun ylioppilaskyläsäätiön (TYS) 50-vuotisjuhlia. Kilpailussa syntyneillä ideoilla pyritään kehittämään Turussa opiskelevien elämää esimerkiksi parantamalla opiskelija-asumista, yhteisöllisyyttä, digipalveluita ja kestävää kehitystä.