Uutiset
14.02.2013

TYY kannattaa perustuloa

Ylioppilaskunta liittyi BIEN Finlandiin viime joulukuussa.

TYY kannattaa BIEN Finland – Suomen perustuloverkosto ry:n kansalaisaloitetta perustulosta.

Ylioppilaskunnan hallituksen puheenjohtaja Heikki Isotalo toteaa, että nykyinen perusturva on puutteellinen ja sisältää kannustinloukkoja.

"TYY näkee, että perustulo on tulevaisuuden tukimuoto", hän muotoilee.

Ylioppilaskunta siirtyi periaatteellisesti kannattamaan perustuloa jo viime marraskuussa edustajiston enemmistön päätöksellä.

Joulukuun lopulla TYY ryhtyi myös tukemaan BIEN Finland ry:n kansalaisaloitetta liittymällä yhdistyksen yhteisöjäseneksi.

Isotalon mukaan perustuloa ajetaan ylioppilaskunnassa yhteisrintamassa, sillä selkeä enemmistö ylioppilaskunnan edustajistosta oli perustulon kannalla.

Muista ylioppilaskunnista Aalto-yliopiston ylioppilaskunta, Helsingin yliopiston ylioppilaskunta ja Tampereen yliopiston ylioppilaskunta ovat myös liittyneet BIEN Finlandin yhteisöjäseniksi.

"Tämä kertoo siitä, että nykysukupolvi haluaa ajaa asiaa voimakkaasti", Isotalo katsoo.

Isotalon mukaan TYY tulee viestintäväyliään hyväksi käyttäen kampanjoimaan perustuloaloitteen allekirjoittamisen puolesta. Kampukselle suunnitellaan pisteitä, joissa kansalaisaloitteen voisi allekirjoittaa.

BIEN Finland - Suomen perustuloverkosto ry on avoin verkosto ja yhdistys, jonka tarkoituksena on lisätä keskustelua perustulosta, edistää perustulon toteuttamista Suomessa ja seurata perustuloaloitteiden etenemistä kansainvälisesti.

Perustuloverkosto on puoluepoliittisesti sitoutumaton ja siihen kuuluu perustulosta kiinnostuneita tutkijoita, aktivisteja ja kansalaisia.

LAURA MYLLYMÄKI