Uutiset
08.12.2011

TYY luopui kehitysyhteistyölinjauksestaan

Ylioppilaskunnan budjetista ei enää tulevaisuudessa ohjata 0,7 prosenttia kehitysyhteistyöhön.

Ylioppilaskunnan edustajisto päätti marraskuun kokouksessaan, että linjapaperista poistetaan kirjaus, jonka mukaan "TYY ohjaa 0,7 prosenttia toimintataloutensa budjetista kehitysyhteistyöhön".

Linjaus kehitysyhteistyöstä on peräisin vuodelta 2008. Sitä ehdittiin toteuttaa vuosien 2009–2011 budjeteissa.

Erikoista uudessa päätöksessä oli, että vaikka kehitysyhteystyökirjaus poistettiin äänestyksen jälkeen linjapaperista, siihen tarvittavia varoja ei kuitenkaan – niin ikään äänestyksen tuloksena – poistettu ensi vuoden talousarviosta. Ensi vuonna kehitysyhteistyöhön siis vielä ohjataan 0,7 prosenttia budjetista, vaikkei linjapaperi enää niin edellytäkään.

Kirjauksen poistamista perusteltiin sillä, ettei kehitysyhteistyö kuulu ylioppilaskunnan tehtäviin.

Muun muassa kehitysyhteistyölinjauksen sisältävä TYYn poliittinen linjapaperi hyväksytään edustajistossa kahden vuoden välein. Linjapaperi määrittelee ylioppilaskunnan tavoitteet.

Linjapaperiin kirjattuja päämääriä ovat esimerkiksi yliopistojen tutkinto-opiskelijoiden sisäänoton maltillinen vähentäminen, koulutuksen pysyminen maksuttomana ja asuntotilanteen kohentaminen Turussa.

Marraskuun edustajiston istunnossa hyväksyttiin myös toimintasuunnitelma ja talousarvio ensi vuodelle. Hallitus oli esittänyt edustajistolle, että ylioppilaskunnan järjestö- ja tiedotussihteerin työ jaettaisiin kahtia ja toimistolle palkattaisiin uusi kokopäiväinen työntekijä. Edustajisto hylkäsi ehdotuksen.

Ylioppilaskunnan jäsenmaksu nousee perustutkinto-opiskelijoiden osalta ensi lukuvuonna eurolla.

ANNA-ELINA MATILAINEN