Uutiset
13.03.2014

TYY tempaisi Tahdon-korttipajalla

Tasa-arvoisen avioliittolain puolesta järjestetty askartelutapahtuma keräsi kymmeniä osallistujia.

Sakset, värikynät ja liimapuikot viuhuvat Turku-salissa vikkelään. Menossa on Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) ja Tahdon2013 -kampanjan järjestämä korttipaja, jossa tehtaillaan kortteja kansanedustajille tasa-arvoisen avioliittolain puolesta.

Kampanjan aktiivin Sami-Petteri Sepän mukaan korttipajan idea lähti valtakunnalliselta tasolta.

"Halusimme aktivoida ihmisiä mukaan kampanjaan helpolla ja kaikille edullisella tavalla. Korttipajan avulla voimme myös näyttää kansanedustajille, kuinka laaja kannatus tasa-arvoisella avioliittolailla todella onkaan."

Korttipajan tarkoituksena on Sepän mukaan myös tehdä vaikuttamisesta hauska asia.

"Kortit eivät ole erityisen poliittisia, vaan pikemminkin sitä ilosanomaa, jota koko kampanja on ollut alusta alkaen."

Sepän mukaan torstaina 13.3. klo 12–14 järjestetty korttipaja tavoitti odotuksiin nähden hyvin opiskelijoita. Järjestäjien arvion mukaan paikalla kävi viitisenkymmentä ihmistä lähestulkoon kaikista eri tiedekunnista. Kansanedustajille lähetettäviä kortteja syntyi satoja.

Helppo tapa osallistua

"Askarteleminen on mukavaa, ja tasa-arvo kuuluu kaikille! Tämä on helppo tapa osallistua ja muistuttaa kansanedustajia siitä, että homma pyörii edelleen", kertoo korttipajaan osallistunut uskontotieteen opiskelija Saara Ylitalo.

"Mielestäni oli tosi kiva, kun tällainen järjestettiin. Ei sitä välttämättä tulisi itsekseen lähetettyä kortteja. Tuli sellainen olo, että tekee jotain konkreettista", täydentävät folkloristiikan opiskelija Iida Räty sekä kansatieteen opiskelijat Sini Saarinen ja Crista Sinisalo.

Nelikon korttien sanoma ei jäänyt nopeallakaan vilkaisulla epäselväksi. Ylitalo oli koristellut korttinsa kauttaaltaan vaaleanpunaisin sydämin.

"Leikkelin korttini täyteen sydämiä, joista yhdestäkään ei tullut samanlainen, joten kirjoitin korttiini seuraavasti: Olemme kaikki yhtä samanlaisia ja yhtä erilaisia keskenämme, kuten nuo sydämet kortin toisella puolella. Jokainen on itsessään arvokas ja ansaitsee tasa-arvoisen elämän yhteiskunnassamme, rakkaudella Saara."

Lauri Hannus