Uutiset
16.12.2013

TYYlle uudet puheenjohtajat ja hallitus

Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) tuore edustajisto valitsi viime viikon kokouksessaan uudet keskeiset toimijat. TYYn edustajiston puheenjohtajaksi nousi tekniikan ylioppilas Jukka Koivisto (Hybridiaani), joka on toiminut tämän vuoden Suomen ylioppilaskuntien liiton (SYL) varapuheenjohtajana.

Koivisto kertoo TYYn tiedotteessa odottavansa innolla työtä moniäänisen edustajiston parissa. "On ilo ja kunnia päästä toimimaan näin valppaan ja innostuneen edustajiston puheenjohtajana. Kyseessä on skarppi porukka, josta löytyy monipuolista näkemystä ja aito halu tehdä yhteistyötä yli ryhmä- ja oppiainerajojen."

Koivisto kokee myös tärkeäksi, että edustajisto tarttuu rohkeasti kaksikielisyyden haasteeseen. Tulevalla kaudella edustajisto tulee työskentelemään suomen lisäksi myös englanniksi kansainvälisten jäsentensä johdosta.

Koiviston työpariksi, edustajiston varapuheenjohtajaksi, valittiin Teemu Auressalmi (Lex).

Hallitus tavoittelee avoimuutta

TYYn hallituksen puheenjohtajaksi edustajisto valitsi kauppatieteiden ylioppilaan Jussi Niemisen (TuKY-lista). Nieminen opiskelee Turun kauppakorkeakoulussa ja on toiminut vuonna 2013 Turun kauppatieteiden ylioppilaat ry:n hallituksen varapuheenjohtajana sekä vuodet 2012–2013 TYYn edustajiston jäsenenä.

Nieminen kuvailee tunnelmiaan hyviksi ja odottaviksi. Uutta TYYn hallitusta hän kuvailee innostuneeksi. "Hirveä draivi vaikuttaa olevan päällä kaikilla. Hallitus on myös aika nuori ja hyvin motivoitunut."

Tuore puheenjohtaja uskoo, että hallituksen työskentelyssä painottuvat etenkin valtakunnalliset koulutuspoliittiset teemat, kuten opiskelijavalintauudistus. Toisaalta TYYn organisaatiomuutos, jossa valiokunnat muuttuvat siiviksi, tulee Niemisen mukaan olemaan työllistävä hanke vuonna 2014.

Nieminen on ilmaissut kannattavansa avoimuuden ja jäsenlähtöisyyden lisäämistä TYYn toiminnassa. "Käytönnässä tämä tarkoittaa viestinnän kehittämistä, sillä kaikki avoimuus lähtee viestinnästä. TYYn täytyy viestiä jäsenistölleen tehokkaasti ja mielenkiintoisesti palveluistaan, ja toisaalta viestintäkanavien tulee olla myös jäsenistölle saavutettavia", Nieminen kertoo.

Vuoden 2014 hallituksen muut jäsenet ovat Ilona Häsänen (TuKY-lista), Timo Kovala (TuKY-lista), Mikko Mononen (Ryhmä Lex), Virva Viljanen (Vihreä vasemmisto), Matti Vähä-Heikkilä (Hybridiaani) ja Kukka-Maaria Wessman (Vihreä lista).

Turun ylioppilaslehden johtokunnan uudeksi puheenjohtajaksi valittiin valtio-opin opiskelija Juha Laurila (Soihdunkantajat). Laurila on toiminut kuluvalla kaudella johtokunnan varapuheenjohtajana.

TYL