Uutiset
13.12.2011

TYYn hallituksen johtoon nousi teekkari

Ulkopuolelle jääneet ryhmät ovat jo ehtineet kritisoida kokoonpanoa "poliitikkohallitukseksi".

Viime viikon keskiviikkona pidetyssä edustajiston kokouksessa valittiin TYYlle hallitus vuodeksi 2012. Hallituksen puheenjohtajaksi valittiin 27-vuotias tekniikan ylioppilas Jukka Koivisto.

Puoluepoliittisesti sitoutumatonta Koivistoa esitti hallituksen johtoon luonnontieteilijöiden edustajistoryhmä Hybridiaani. Koiviston vastaehdokkaana oli kauppatieteilijöiden ryhmän Juho Harmaa, joka hävisi äänestyksen äänin 23–18.

Hallituksen jäseniksi valittiin Vihreän listan Heikki Isotalo, Kokoomuksen Sami Siipola, Vihreän vasemmiston Salla Mistola, Demariopiskelijoiden Juuso Suutari sekä yhteiskuntatieteilijöiden edustajistoryhmän Soihdunkantajien Juha Laurila ja Lauri Mikkulainen.

Lähelle opiskelijaa

Koivisto nimeää yhdeksi ensi vuoden tavoitteekseen tuoda TYYn lähelle riviopiskelijaa.

"Moni hallitukseen valituista korosti jo ehdokkaana ollessaan, että TYYn pitää olla lähellä jäsenistöään, tapahtui se sitten viestinnän keinoin tai konkreettisesti osallistumalla alayhdistysten tapahtumiin."

TYYllä on ensi vuonna 90-vuotisjuhlavuosi. Koivisto sanoo lähtevänsä innolla tekemään vuodesta ylioppilaskunnan henkeä nostattavaa tapahtumaa.

Opittavaa hän uskoo itsellään olevan ainakin töiden delegoinnissa.

"Hallituksessa on lahjakkaita tyyppejä, joille pitää antaa mahdollisuus loistaa omilla vahvuusalueillaan."

Koivisto pitää "pienenä särönä", että uuden hallituksen seitsemästä jäsenestä peräti kuusi on miehiä.

"Olisin mielelläni nähnyt hallituksessa useamman naisen. Toisaalta, kuten vanhemmat toimijat muistelivat, on TYYssä ollut myös naisvaltaisia hallituksia", hän muistuttaa.

"Poliittinen hallitus"

Kauppakorkeakoulun listan TuKYn hallitusneuvottelijana toiminut Tommi-Juhani Jokinen ja oikeustieteilijöiden Ryhmä Lexin neuvottelija Teemu Oksanen kritisoivat uutta hallitusta huonosta tiedekuntaedustavuudesta.

"Muut sitoutumattomat ryhmät kuin Ryhmä Lex ja TuKY viittasivat kintaalla sitoutumattomien ryhmien yhteistyölle ja valitsivat mieluummin poliittisesti sitoutuneita ehdokkaita", Oksanen sanoo.

"Hallituksessa on edustus kolmesta tiedekunnasta, kun taas ilman omaa hallitusedustajaa ovat Turun kauppakorkeakoulu ja kolme tiedekuntaa", Jokinen kommentoi.

Jokisen mukaan heidän oma ehdotuksensa olisi edustanut laajemmin sekä tiedekuntia että edustajistoryhmiä ja olisi mahdollistanut yhtenäisemmän ylioppilaskunnan rakentamisen.

Vihreän listan hallitusneuvottelijana toiminut Topi Artukka kuitenkin muistuttaa, että TuKYn ehdokas olisi haluttu mukaan hallitukseen, mutta hän ei ollut ryhmänsä mukaan Koiviston johtamaan kokoonpanoon käytettävissä.

Sekä Jokinen että Oksanen moittivat myös ryhmien neuvottelutapaa.

"TuKY toi oman ehdotuksensa avoimesti pöytään. Hybridiaani sen sijaan ei pyydettäessäkään halunnut tuoda omia ajatuksiaan avoimesti esille, vaan halusi 'kähmiä' hallituksensa suljettujen ovien takana", Oksanen arvostelee.

Samassa kokouksessa ylioppilaskunnan edustajiston puheenjohtajaksi valittiin kauppakorkeakoulun opiskelijoita edustava Ville Valkonen. Varapuheenjohtajaksi nimitettiin tämän vuoden hallitusta johtanut, edustajistossa vihreää listaa edustava Rauli Elenius.

ANNA-ELINA MATILAINEN

Lisää keskustelua TYYn hallituksen valinnasta TUKYn blogissa ja Hybridiaanin blogissa.