Uutiset
24.11.2021

TYYn hallituksen puheenjohtajaksi Camilla Saarinen, edustajiston puheenjohtajaksi Aliisa Wahlsten

Teksti:
Toimitus
Kuvat:
Teemu Perhiö

TYYn hallitus vuodelle 2022 on valittu.

Hallituksen puheenjohtajaksi nousee Camilla Saarinen (Ryhmä Lex).

Kiitospuheessaan hän sanoi lupaavansa johtaa hallitusta sillä tavalla, että vuoden lopussa ”jokainen TYYn jäsen kokee, että ylioppilaskunta on samaistuttavampi, lähestyttävämpi ja vaikuttavampi”.

Tylkkäri tavoitti Saarisen tuoreeltaan sähköpostitse. Hän kertoi edustajiston antaman luottamuksen vetävän nöyräksi.

”Olen todella onnellinen siitä, kuinka osaavia ihmisiä TYYn hallitukseen oli ehdolla, ja uskon että tällä hallituskokoonpanolla saamme aikaiseksi mahtavan satavuotisjuhlavuoden!”

Saarinen on toiminut kuluvana vuonna Suomen ylioppilaskuntien liiton hallituksessa vastuualueineen mm. koulutuspolitiikka. Hän on viidennen vuoden oikeustieteen ja poliittisen historian opiskelija, ja oli myös vuonna 2020 TYYn hallituksessa.

”Ensi vuonna TYY tulee näkymään ja kuulumaan. TYYn ja SYL:n hallituksissa olen oppinut tuntemaan ylioppilaskuntien toiminnan keskeiset vahvuudet ja haasteet, ja uskon että tämän kokemuksen avulla pystyn tukemaan hallitusta entistä vaikuttavamman ja kiinnostavamman ylioppilaskunnan rakentamisessa.”

Saarisen kanssa puheenjohtajuudesta kisasi Maria Nieminen (Hybridiaani), tämän vuoden hallituslainen.

Muut hallitukseen valitut jäsenet ovat Tuomas Alm (TSE-lista), Veera Pajunen (Hybridiaani), Juho Pitkäranta (TSE-lista), Akseli Tiitta (TSE-lista), Arvi Tolvanen (Kokoomus) ja Siiri Turunen (Kokoomus).

Ulkopuolelle hallituksesta jäivät Jenni Jäntti (Vihreä vasemmisto) ja Eemeli Raitanen (Ryhmä Lex).

Edustajiston puheenjohtajaksi valittiin Aliisa Wahlsten (Hybridiaani) ja varapuheenjohtajaksi Sofia Saarinen (Soihdunkantajat).

Turun ylioppilaslehden johtokunnan puheenjohtajaksi valittiin jatkokaudelle Elisa Hyvärinen (Ryhmä Lex) ja valintatoimikunnan puheenjohtajaksi Jenni Jäntti (Vihreä vasemmisto).
 

Lue lisää

Vaalitulos: TSE-lista säilyy edarin suurimpana 10 edustajallaan. Vihreä vasemmisto saa kolme lisäpaikkaa, Vihreä lista taas menettää kaksi.

Äänestysaktiivisuus laski noin viidenneksen, ja oli 31,92 %. (5/21)

KHO hylkäsi valituksen: Sami-Petteri Seppä ei saa erota ylioppilaskunnasta eikä jäsenmaksua hyvitetä

Ilmeistä ristiriitaa perustuslain kanssa ei ole, korkein hallinto-oikeus totesi. (5/21)

Sukupuolipariteetti on mutkistanut TYYn hallitusneuvotteluja, ja nyt sääntökirjausta ollaan muuttamassa – ”laki on laki, vaikkei se säännöissä lukisikaan”, pääsihteeri huomauttaa

TYYn sääntöjä päivitetään. Keskeinen muutos koskee hallintosäännön eriyttämistä. Sukupuolisensitiivisyys on myös huomioitu. (4/21)