Uutiset
23.01.2010

TYYn hallitus vaihtui

Ylioppilaskunnan uusi hallitus aloitti vuodenvaihteessa toimintansa puheenjohtaja Elias Laitisen johdolla.

Turun yliopiston ylioppilaskunnan edustajisto valitsi kokouksessaan 9. joulukuuta 2009 TYYlle hallituksen vuodeksi 2010. Hallituksen puheenjohtajaksi vuodelle 2010 valittiin valtiotieteiden ylioppilas Elias Laitinen, 24, Vihreän vasemmiston edustajistoryhmästä. Hallituksen muiksi jäseniksi äänestyksen jälkeen valittiin yleisen historian opiskelija Rauli Elenius (Vihreä lista), 22 vuotta, valtio-oppia opiskeleva Lauri Lahoniitty (Soihdunkantajat), 24 vuotta, luokanopettajaksi opiskeleva Hannele Karilainen (Eduxi), 24 vuotta, oikeustieteitä opiskeleva Joel Uusi-Oukari (Lex), 23 vuotta, kansainvälistä liiketoimintaa opiskeleva Ilkka Marja-aho (TuKY), 25 vuotta ja matematiikan opiskelija Jarmo Kallunki (Hybridiaani), 26 vuotta.

Laitisella on takanaan usean vuoden opiskelijajärjestötausta sekä neljä vuotta valtiotieteen opintoja. Harrastuksistaan Laitinen nostaa esille järjestötoiminnan lisäksi kirjoittamisen sekä pöytälaatikkoon että julkaistavaksi, ja jalkapallon erotuomaroinnin, jonka Laitinen katsoo auttavan erityisesti puheenjohtajantoimessa.

"Erotuomarillakin pitää olla johtajuutta oikeissa kohdissa. Erotuomarikin joutuu aistimaan ilmapiiriä ja tarkkailemaan tilannetta", Laitinen pohtii.

Hallituskokoonpanoon Laitinen on tyytyväinen, vaikka harmitteleekin sukupuolijakauman miespainoisuutta.

"Hallituksessa on vahva poliittisesti sitoutumattomien edustus, mikä kuuluukin olla edustajiston voimasuhteita ajatellen", hän toteaa.

Ylioppilaskunnan keskeisimmät haasteet liittyvät Laitisen mielestä yliopiston ja kauppakorkeakoulun ylioppilaskuntien yhdistymiseen.

"Ylioppilaskuntien yhteensulautuminen on tähän mennessä sujunut hyvin, joten sen suhteen työtä ei ole enää hirveästi jäljellä." Laitinen kuitenkin korostaa että TYYn uudet alayhdistykset ja jäsenet tulee saada mukaan TYYn toimintaan ja myös heidän tulisi kokea ylioppilaskunta omakseen. Onnistunut viestintä tulee olemaan ensi vuonna Laitisen mielestä ensiarvoisen tärkeää.

"Opiskelijoiden tulee kokea, että heitä varten täällä töitä tehdään", hän painottaa.

Keskeisessä asemassa alkaneena vuotena tulee olemaan myös uuden yliopiston hallinnollisiin käytäntöihin vaikuttaminen nyt kun ne ovat uuden johtosäännön ja hallintorakenteen myötä vasta muotoutumassa.

Lue hallituksesta lisää TYY-sivulta 18–19.

Teksti: Heikki Isotalo

Kuva: Maija Kurki ja Marja Saleva