Uutiset
30.11.2009

TYYn ympäristövalio­kunnalle kelpaisi näkyvyys

Turun yliopiston ylioppilaskunnan ympäristövaliokunta on ympäristöasioista kiinnostuneiden TYYn jäsenten kohtauspaikka, joka kokoustaa noin kerran kuukaudessa. Ympäristövaliokunta on ollut mukana järjestämässä laskiaisriehassa polttavan kysymyksen tempaus­ta pingviinipuvuissa, järjestänyt pyöränkorjauspäivää, osallistunut autottomaan päivään ja ollut vaikuttamassa TYYn linjapaperiin.

"Suuret energiapoliittiset kysymykset ovat olleet painopistealueena", ympäristövaliokunnan puheenjohtaja Raila Tapio kommentoi.

"Ympäristövaliokunnan toiminnan voi hahmottaa kahteen puoleen: tapahtumien järjestämiseen ja asiantuntijarooliin. Toiminta on mennyt tänäkin vuonna eteenpäin niin että ympäristönäkökulma otettaisiin huomioon kaikessa toiminnassa", TYYn hallituksen ympäristövastaava Elias Laitinen katsoo.

Kuluneen vuoden keskeisimpänä haasteena Tapio on pitänyt kaksivuotiaan ympäristövaliokunnan toiminnan vakiinnuttamista.

"Valiokunta hakee vielä paikkansa. Vuosi on onnistunut siinä suhteessa, että on sekä näkyvämpää vaikuttamista, mutta myös pidempiaikaisempaa, joka toivottavasti näkyy tulevaisuudessa ympäristöasioiden huomioonottamisessa monipuolisesti", Tapio kommentoi.

TYYn ympäristövaliokunnan järjestämänä tapahtumana on tulossa vielä yhteistyössä Åbo Akademin ja Turun ammattikorkeakoulujen ylioppilaskuntien kanssa järjestetty Joulubasaari, jossa kierrätysmateriaaleista voi tulla askartelemaan joululahjoja.

"Olemme viritelleet korkeakoulujen välistä yhteistyötä ja tämä on ikään kuin sen huipentuma", Tapio korostaa.

"Siihen nähden, että tänä vuonna on Kööpenhaminan ilmastokokous, on ollut harmittavan vähän ulospäin näkyvää toimintaa näihin asioihin liittyen. Sitä puolta olisi voinut olla enemmänkin", Laitinen kuitenkin harmittelee.

Teksti: Heikki Isotalo

Kuva: Kai Jokela