Uutiset
12.03.2009

TYY&TuKY: Edustajistovaalien ehdokkaat julki

Huhtikuun edustajistovaaleihin osallistuvien ryhmien tuli toimittaa ehdokasasettelunsa tiistaina 10.3. puoleenpäivään mennessä. Ryhmiä ilmoittautuikin 12, joista eniten ehdokkaita on Vihreällä listalla (59 ehdokasta) ja Soihdunkantajilla (56). Yhteensä ehdokkaita on 420.
Listan ehdokkaiden määrällä on perinteisesti ollut suuri vaikutus sen menestymiseen edustajistovaaleissa.

Ryhmiä, joita ei ole edustettuna TYYn nykyisessä edustajistossa, ovat kauppatieteilijöiden TuKY sekä humanistisen tiedekunnan opiskelijoiden Humanistilista. TuKY on vaalirenkaassa oikeustieteen opiskelijoiden Lexin ja lääketieteen opiskelijoiden TYY terveeksi -listan kanssa nimellä Lex, TuKY ja TYY terveeksi.
Vaalirengas on myös Humanistilistan ja matemaattis-luonnontieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden Hybridiaanin välillä. Renkaan nimi on Humanoidi.
Ylioppilaskuntavaalien erikoisuus, vaalirengas, muistuttaa valtiollisissa vaaleissa käytettävää vaaliliittoa, jossa liitossa olevien ryhmien äänet lasketaan kuin ne olisivat yksi lista. Vaalirengas poikkeaa tästä siinä, että sen jälkeen kun renkaassa olevien ryhmien yhteinen paikkamäärä on laskettu, lasketaan tästä suoraan eri ryhmien paikat. Paikat jaetaan ehdokkaille listojen sisäisesti.
Vaaliliitossa paikat jaettaisiin koko liitossa eniten ääniä saaneille yksittäisille ehdokkaille.

Teksti: Visa Kurki

Turun ylioppilaslehti 5/2009 (13.3.)