Uutiset
28.11.2018

Vääntö Tylkkärin tulevaisuudesta käy kuumana – ratkaisuja saadaan tänään

Teksti:
Nella Keski-Oja
Grafiikat:
Nella Keski-Oja

Turun ylioppilaslehden budjetista on luvassa tiukkaa väittelyä, kun opiskelijapoliitikot päättävät lehden tulevaisuudesta keskiviikkoiltana.

Turun ylioppilaslehden tulevaisuus jakaa jyrkästi opiskelijapolitiikkojen mielipiteet. Koko syksyn kiivaana jatkunut keskustelu huipentuu keskiviikkona, kun Turun yliopiston ylioppilaskunnan (TYY) edustajisto kokoontuu tekemään talouspäätöksiä.

Keskiviikon talouskeskustelua edeltää TYYn edustajiston tilaama selvitys. Syksyllä valmistunut ja viestintätoimiston toteuttama riippumaton selvitys kartoitti, mikä olisi paras julkaisutapa Turun ylioppilaslehdelle. Vertailusta voi lukea lisää jutussa ”Digiloikka tuntemattomaan ei kannata – Formaattiselvitys puoltaa Tylkkärin ilmestymistä printtinä ja verkossa”.

TYY käyttää Tylkkärin julkaisuun vuosittain noin 80 000 euroa. Kysyimme edaattoreilta, mitä mieltä he ovat lehden budjetista. Noin 65 prosenttia kokoukseen osallistuvista opiskelijapoliitikoista vastasi kyselyyn.

Vastausten perusteella on mahdotonta sanoa, voittaako kokouksessa budjetin leikkaajien vai nykyisen tason säilyttäjien kanta. Se on kuitenkin selvää, että illan kokouksesta on tulossa kiihkeä.

Vastaajien joukossa on yhtä paljon budjetin leikkaajia kuin niitä, jotka haluavat pitää budjetin ennallaan tai kasvattaa sitä. Kyselyn teon aikaan 11 prosenttia vastanneista ei vielä osannut sanoa, kuinka budjetin kanssa tulisi toimia.

Edustajistoryhmä TYY Terveeksi on aikaisemmin ehdottanut, että TYY puolittaisi osuutensa Turun ylioppilaslehden budjetista eli tekisi budjettiin 40 000 euron leikkauksen.

Leikkaushaluja on myös Ryhmä Lexillä, joka keskiviikon kokouksessa todennäköisesti esittää Tylkkärin budjettiin tätä pienempää eli 10 000 euron vähennystä.

Kyselyn perusteella leikkausintoa on myös Oikeat-ryhmässä sekä Hybridiaanin ja TSE-listan riveissä.

Leikkausehdotukset ovat herättäneet myös vastustusta. Lokakuussa kuusi edustajistoryhmää julkaisi Facebook-sivuillaan kannanoton Turun ylioppilaslehden puolesta. Julkaisun allekirjoittivat Eduxi, Humanistilista, Hybridiaani, Soihdunkantajat, Vihreä lista sekä Vihreä vasemmisto.

Kyselyn perusteella samoissa ryhmissä on myös eniten halukkuutta säilyttää Tylkkärin budjetti nykyisellään tai jopa kasvattaa sitä.

Edustajistossa valtaa käyttää 41-henkinen joukko. Heistä 27 vastasi Tylkkärin budjetti-kyselyyn.

Lue alta opiskelijapolitiikkojen vastaukset kyselyyn. Lisätietoa jutussa: ”Ei leikkaustarvetta” vs. ”Kohtuuton osuus budjetista” – Näin opiskelijapoliitikot perustelevat kantojaan Tylkkärin taloudesta.

Lue lisää:

”Ei leikkaustarvetta” vs. ”Kohtuuton osuus budjetista” – Näin opiskelijapoliitikot perustelevat kantojaan Tylkkärin taloudesta

Digisisältöjen kehitystyötä varten lisärahaa olisi valmis myöntämään jopa osa edaattoreista, jotka muuten haluavat leikata lehden budjettia. (11/2018)

Verkko-Tylkkäri ei välttämättä olisi paperilehteä ympäristöystävällisempi

Tutkijan mukaan on mahdotonta sanoa, kuormittaako paperilehti ympäristöä enemmän kuin verkkomedia. (11/2018)

Digiloikka tuntemattomaan ei kannata – Formaattiselvitys puoltaa Tylkkärin ilmestymistä printtinä ja verkossa

Selvityksen tekijöiden mukaan pelkkään verkkoversioon siirtymisen nopealla aikataululla voi romahduttaa Tylkkärin ilmoitusmyynnin ja heikentää sen roolia opiskelijamediana. (10/2018)