Uutiset
10.04.2017

Vain neljä nuorta valittiin Rauman valtuustoon – Essi Virtanen (sd.) ajaa maksuttoman ehkäisyn laajentamista

Teksti & Kuvat:
Nella Keski-Oja
  • Vuoden 2012 kuntavaaleissa Rauman valtuustoon äänestettiin vielä tätä kautta vähemmän eli kolme alle 30-vuotiasta valtuutettua.

Ainoastaan demarit ja kokoomus saivat alle 30-vuotiaita ehdokkaitaan läpi Rauman valtuustoon eilen sunnuntaina päättyneissä kuntavaaleissa.

Valituiksi tulivat SDP:stä Kerttu Hakonen, 29, ja Essi Virtanen, 27, sekä kokoomuksesta Mikael Eklöf, 29, ja Matias Marttinen, 26. Rauman valtuustossa on yhteensä 46 paikkaa, eli nyt valittujen nuorten määrä on vähäinen ja valtuusto keski-ikä 46 vuotta.

Demarit voittivat kuntavaalit Raumalla ja nostivat entisestään vahvaa kannatustaan 39,9 prosenttiin. Kokoomus puolestaan tippui 17,7 prosenttiin, mutta säilytti toiseksi suurimman puolueen aseman.

Artikkeli jatkuu kuvan jälkeen.

Essi Virtanen haluaa varmistaa, että Rauma pysyy elinvoimaisena korkeakoulukaupunkina.

Vastavalittu Essi Virtanen vastaa puhelimeen Belgiassa, jossa hän työskentelee europarlamentaarikko Miapetra Kumpula-Natrin harjoittelijana. Tieto valtuustopaikasta tuli Virtaselle yllätyksenä.

”Tämä on iso paukku, sillä olen koko kevään Belgiassa harjoittelussa. Onneksi meillä on mahtava porukka, joka on jakanut Raumalla myös minun mainoksiani.”

Virtasella ei ole selvää vastausta siihen, miksi valtuustoon valittiin niin vähän nuoria. Yhtenä syynä hän pitää sitä, että Raumalla on niin vakiintuneet poliittiset kasvot, että vaihtuvuutta tapahtuu vain vähän.

”Opiskelijaehdokkaita oli aika vähän, vaikka täällä on yliopisto ja amk.”

Yksi Virtasen tavoitteista on säilyttää Rauma elinvoimaisena korkeakoulukaupunkina. Tarkoituksena on jatkaa kaupungin ja korkeakouluopiskelijoiden yhteistyötä esimerkiksi tila-asioissa. Lisäksi Rauman vetovoimaa, kuten kulttuuria ja urheilupaikkoja, on kehitettävä.

”[Turun yliopiston] Rauman filiaali on kaupungille iso juttu, josta on pidettävä kiinni kynsin hampain.”

Virtanen on jo tehnyt yhden konkreettisen vaalilupauksen: hän haluaa, että kaupunki tarjoaa maksutonta ehkäisyä yhä useammalle nuorelle.

”Olemme saaneet mahtavia tuloksia maksuttoman ehkäisyn tarjoamisesta alle 20-vuotiaille. Teen valtuustoaloitteen, jotta ikäraja nostetaan 25 vuoteen.”

Raumalla maksuton ehkäisy on vähentänyt abortteja ja klamydiatartuntojen määrää.

 

Lue lisää:

Rauman kampus sai uuden opiskelijasihteerin

Turun yliopiston ylioppilaskunta (TYY) on saanut uuden opiskelijasihteerin Rauman kampukselle. Clash of Clans -peliin heikkona hetkenä sortuva Aleksi Tupasela on konkari kampuskentällä. (3/2017)

Rauma kaipaa kipeästi opiskelija-asuntoja

Opiskelija-asuntojen puute on Rauman jokasyksyinen ongelma. Kämppäratkaisun lisäksi opiskelijajärjestöt vaativat tulevilta kuntapäättäjiltä nykyistä kattavampaa kaukoliikennetta ja päivähoitomahdollisuuksia. (3/2017)

Outsourcing education

In an attempt to maintain their competitiveness, many countries have seen the rise of a new export product: education. The University of Turku saw its first set of fulltime undergraduate students enroll in the BA program in education at Rauma. (3/2017)

Järjestö: Eräilyä ja legendaarisia pilkkikilpailuja

Haluatko kalaan? Kiinnostaako suomalaiseen luontoon tutustuminen mukavassa porukassa? Rauman seminaarin kalastusurheilijoissa (Rausku ry) se onnistuu. (2/2017)

Rauman henki

"Turun yliopistolla on yksikkö, joka on vanhempi kuin yliopisto itse. Ganalin, opetuspuutarhan ja 3D-tulostinten väliin mahtuu pienoismaailma, jossa juodaan oudosti nimettyjä drinkkejä." (3/2016)