Uutiset
19.09.2012

Vihreillä eniten opiskelijaehdokkaita

Turun Vihreillä on kuntavaaleissa eniten opiskelijaehdokkaita. Puolueen 100 ehdokkaasta päätoimisesti opiskelevia on yhteensä 23.

"Luku on pysynyt samalla tasolla kuin viime vaaleissa", Turun Vihreiden puheenjohtaja Riitta Koskimies arvioi.

Absoluuttista opiskelijaehdokkaiden määrää on vaikea arvioida, sillä osa ehdolle asettuvista tekee päätoimisesti töitä, vaikka opiskelut olisivat vielä kesken.

Turun Vasemmistoliiton 100 ehdokkaasta 16 on ilmoittanut olevansa opiskelija. Kunnallissihteeri Elias Laitisen arvion mukaan opiskelijaehdokkaiden määrä on vähintään sama kuin viime kuntavaaleissa.

"Mutu-tuntumani on, että ammattikorkeakoulusta ja Åbo Akademista on tällä kertaa enemmän ehdokkaita kuin viimeksi", hän pohtii.

Turun SDP:n vaalilistalle opiskelijaksi itsensä on ilmoittanut 11 opiskelijaa. Puolueella on yhteensä 100 ehdokasta.

"Myös jatko-opiskelijoita on kolme, mikä on enemmän kuin viimeksi", kommentoi kunnallisjärjestön toiminnanjohtaja Petja Raaska.

Myös Turun Kokoomuksen sadasta kuntavaaliehdokkaasta 11 on ilmoittanut olevansa opiskelija. Turun aluejärjestön poliittinen sihteeri Joonas Kallio laskee, että luku on suunnilleen sama kuin viime kuntavaaleissa.

Turun RKP:n 51 ehdokkaasta opiskelijaksi itsensä ilmoittaneita on yhteensä yhdeksän.

Turun Perussuomalaisten 71 ehdokkaasta viisi on yhdistyksen puheenjohtaja Timo Laihisen mukaan opiskelijoita.

"Määrä on selvästi enemmän kuin viimeksi", Laihinen toteaa.

Turun Keskustan 53 ehdokkaasta viisi on ilmoittanut olevansa opiskelija. Puolueen kunnallisjärjestön puheenjohtaja Matias Ollilan mukaan opiskelijaehdokkaita on muutama vähemmän kuin viimeksi. Turun Kristillisdemokraateilla puolestaan on kolme opiskelijaehdokasta, mikä on yksi vähemmän kuin viime kerralla. Yhteensä puolueella on ehdokkaita 23.

Turussa vaaleihin osallistuvat myös vaaliliitossa olevat Muutos 2011 ja Itsenäisyyspuolue. Sinivalkoisilla sitoutumattomilla ja Edistyspuolueella on yhteislista. Mukana ovat myös SKP:n ja sitoutumattomien lista sekä yksi valitsijayhdistys.

TYL